[]

hangi kattan ev almali?

giris katin, en ust katin iyi/kotu ozellikleri nelerdir?

4 katli bir evde 1, 2, 3. katlarin birbirinden farki var midir?


 
Giriş kat

Deprem olursa direkt kaçabilirsin.

Alışveriş yaptığında yukarı taşımak zorunda değilsin.

Merdiven çıkmana, asansör beklemene gerek yok.

Ağır bir kargon olduğunda içeri alman kolay.

Bisikletin varsa çalınmaması için direkt içeri alabilirsin.

Taşınırken 3. kattan çamaşır makinesi, buzdolabı indirmene gerek yok.

Manzara yoksa üst katlar anlamsız bence.
  • dissendium  (02.01.24 20:43:50) 
bence ara kat veya en üst kat.
ara kat kombi çok yakmazsın, üst kat ve alt kat yakarsa ısınırsın.
ara katın tek sorunu hem üstten hem alttan gürültü ses gelir.
üst katta bu sorun olmaz. üst kattan terlik sesi, süpürge sesi(özellikle robot olanların sesi),çocuk koşturması olmaz. fakat ısı kaybı fazla olur.

kesinlikle giriş kat tavsiye etmem. sokağın gürültüsü direk evin içinde olur. eğer bahçe yanıysa kedi köpek pisliği kokusu eksik olmaz. devamlı apartmana giren çıkan onların gürültüsü olur.
  • my fault  (02.01.24 20:54:22) 
evi yaşlı birisi kullanacaksa 1. kat en iyidir.

evi yaşlı birisi kullanmayacaksa en üst kat veya bir altı iyidir. üstünüzde tepinen olmayacaksa 3. kat en iyisidir diyebiliriz.
  • false pretension  (02.01.24 21:04:52 ~ 21:05:12) 
Giriş ve üst asla ısınmaz
Asansör varsa herhangi bi ara kat tercihen 1.kat da değil
2 ve üzeri maksimum 10, yukarısı çok rüzgar alır
  • photo85  (02.01.24 21:08:50) 
Bugüne kadar iki apartmanda yaşadım, ikisi de 4 katlıydı. İlk seferinde 3. kattaydım, üst kattaki yaşlı çiftin torunları her gün tepemizde sürekli gürültü yapıyorlardı gece geç saatlere kadar. Yıldım.

Bu sefer en üst kattayım. Alt kattan hiç ses gelmiyor. Ev iyi ısınıyor. Çok memnunum.

Şartlar ne getirir bilinmez ama bir daha hayatımda üst kat komşum olacağını sanmıyorum.
  • pispinti  (02.01.24 21:28:32) 
Kesinlikle üst kat. Bizim insanımız topluluk içinde birlikte yaşamayı hala ögrenemedi. Yüzde %50den yüksek ihtimalle üst katındaki insanlar yaptıkları gürültüyle psikolojinizi yıpratacak. Onun için üstünüzde insan olmasın. Şimdiye kadar 4 kere apartman tecrübem oldu. Şimdiki aklım olsa üst kattan başka yerde oturmazdım


  • limonlu eksi  (02.01.24 21:56:26) 
Hepsinde yaşadım cevabım ara kat.

Alt katı güvenlik ve temizlik bakımından kolayca eleyin. Üst kat ise soğuk oluyor, bir ton çatı problemi yaşanıyor. Ara katın tek dezavantajı gürültü deniliyor ama dağdan gelen komşun olduktan sonra üst katta da oturulmuyor.
  • ruhen hastayim ben  (02.01.24 22:40:02) 
giriş kat hiçbir yerde tercih edilmez. zaten kötü bir kat olduğu için giriş katların fiyatı düşük olur.

3. kat tabii ki.
  • ahm1  (02.01.24 22:43:49) 
istanbuldan bahsediyorsanız sokaklar dar olduğu için ist içinde yüksek katta oturmayı seviyorum(min 4. kat) daha ferah hissediyorum. ve en üst kat olsa tadından yenmez evet üst komşu kötü bi şey. 1. kattan bence hırsız girer camdan :( herhangi bir güvenli site içinde aynı manzaraya bakıyorsa 1-2-3 farketmez


  • ala09  (02.01.24 22:47:39) 
En kötüsü, haliyle en ucuzu giriş kattır. Ne gürültüsü biter ne pisliği. Akşam vakti sokağa her araba girdiğinde far aydınlatması evin içine girer, camları demir parmaklıklıdır, eve güneş ışığı girmez hep karanlık olur, gökyüzüne bakmayı ve yıldızları unutursunuz. Bitkiler bile ışık alamadığı için ölüyor giriş kat evde. Olumsuz yanları saymakla bitmez bence.
En güzeli asansörlü binada en üst kattır.
En üst kat Dubleks olursa tadından yenmez. Müstakil evde yaşıyor hissiyatı bile verir.
  • Aslan damat  (02.01.24 23:15:12 ~ 23:44:12) 
giriş katta oturuyorum yıllardır en güzeli bence. ama tabi dedikleri gibi evin konumuna vs bağlı. ben güvenlikli bir sitedeyim yani güvenlik trafik vs derdim yok. bahçeye bakıyorum mis gibi. asansör bekledin ettin derdin yok. ısınma soğutma problemi de yaşamadım bu da heralde evin yapısıyle ilgilidir. bir de zemin katlarda rutubet oluyor derler ama biz yaşamadık.


  • hobarey  (03.01.24 15:58:23) 
fazla fatura ödeyerek, yalıtım yaptırarak ısınma sorununu çözersin.
parayla kafa s1k#n üst komşu sorununu çözemezsin.
mümkünse en üst kat o yüzden.
  • telgrafin tellerine konamayan kus  (03.01.24 21:35:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.