[]

Bayiden 0 alinan arac mtv sini kim oder?

Arac sahibi mi bayi mi?

Ikinci sorum da diyelim ki araci aralik 2023 de aldim ve mtv odendi, ocak ayina geldigimde 2024 icin tekrar mi mtv odemeliyim?


 
o işler değişiyor. ben alırken ekimde kendim ödedim, kasımdan sonra yine aynı firmadan alınırken, firma kendisi ödedi.

satışlar yavaşsa o bile etkiliyor.

aralık 2023 sonlarında alırken özellikle yavaştan alıp ödemeden 2024 yılında plaka takıp sadece 2024 mtv ödeyebilirdiniz. 2023 plaka takıldıysa 2023 aralık için 2 mtv, 2024 ocak da 2024 mtvnin 1. taksiti ödenir.
  • bir ileti paylastim  (02.01.24 16:53:21) 
Bayi ödemek zorunda değil, kıyak olsun diye pazarlık aşamasında "biz ödeyelim" diyebilirler.

Yasal olarak mtv ödenmeden araca ruhsat plaka çıakrtıp size teslim etmelerinde bir sorun yok. Belli bir süre içinde mtv ödemeniz gerekiyor aracı teslim aldıktan sonra.

Evet, 30 aralıkta araca plaka ruhsat çıakrıldıysa, 2023 için tahakkuk eden MTV ödenir. 1 ocakta yeni MTV tahakkuk eder ve 31 ocağa kadar ödeme süren var. SOnra tekrar temmuzda, ya da ocakta 2 taksiti de birden ödeyebilirsin.
  • John Bloor  (02.01.24 17:14:45) 
genelde bayi öder. çoğu anahtar teslim fiyata dahil eder.


  • jelly bear  (02.01.24 17:23:56) 
Plaka ocakta cikacak arkadaslar yani 1 mtv odenecekte, ilk gonderilen profarmada mtv 0 gozukuyordu, odeme yapmaya gidince ben onu yazmayi unutmusum dedi satis danismani. Aracin odemesi yapildi ama mtvnin henuz yapmadim, %58 zam geldi, biraz pazarlik yapayim. Belki bi sey yaparlar. Onun icin sordum soruyu da


  • balpolen  (02.01.24 17:31:22) 
Plaka ocakta çıkacaksa bayii öder. Kayınpederim aldı, bayii ödicek.


  • mikahakkinen  (02.01.24 23:23:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.