[]

Kirası emsallerin çok altında olan kiracıyla iletişim

Bir dükkanımız var 2020’de kiraya verdik şuan emsallerinin yarısından daha da az bir ödeme yapıyor.
Sözleşmede de yüzde 10 üzerinden anlaşılmıştı. Fakat enflasyon o dönemden itibaren malum aşırı yüksek seyretti. Kurumsal bir beyaz eşya markasının şubesi. Kiracı Kesinlikle sözleşme dışında bir artışa yanaşmıyor.

Bu konuda ne yapabiliriz, derdimiz emsallerle aynı ödemesi değil ondan daha az olsun ama makul bir fiyat olsun ama o da yok yani.

 
Üfe Tüfe oranında artış yapabilirsiniz %10 yapmak zorunda değilsiniz. Siz yeni rakamı bildirin yazılı olarak ödeme yapmazsa tahliye davası açacağınızı söyleyin. Sonuçta sizin söylediğiniz rakamda piyasa altında ise tahliyenin sonunda onun da gideceği rakamlar daha fazla olacak. Bu tahliye olana kadar az öder ama sonra ona da zarar. Bu durumu anlatmanıza rağmen yanaşmıyorsa dediğim gibi tahliye davası açacaksınız ve gerekçe olarak da enflasyona göre iş yeri kira zammı yapmıyor olmasını gerekçe gösterin.


  • Kediyi üzdün  (02.01.24 13:48:28) 
tapuda kira şerhi koydurttu mu ?


  • nivoandmira  (02.01.24 13:49:17) 
Gayrimenkul alıp kiraya vermek ülkemizde bir yatırım çeşidi.
Yatırımlar kimi zaman kazandırıyor kimi zaman kaybettiriyor. Örneğin Sasa adlı hisse senedinden ya da Coinlerden köşeyi dönenler de oldu batanlar da oldu.
Gayrimenkul kiralama da Anaparaya zarar vermiyorsa da bu dönem kazandırmayanlar listesinde.
Ben geçen sene Dolar aldım. Altın, Borsa, Faiz fırladı gitti ama Dolar yerinde sayıyor diye gidip Bankayı darlayamıyorsam, buna hakkım yoksa senin de kiracını darlamaya hakkın yok.
Sineye çekip oturmak dışında yapacağın her şey YANLIŞ'tır.
Bir ev sahibi olarak söylüyorum bunu.
  • Mirket  (02.01.24 13:52:30) 
Yanlış bilmiyorsam ufe tufe üstü rakam yazilsa yasal olmuyorken kiralayan bilerek bunun altında zammi kabul ediyorsa yasal oluyor. Eğer böyleyse yüzde 10 karşısında yapacak bir şey olmayabilir. Avukata danışmanız ideal.


  • logisticsmanager  (02.01.24 13:58:35) 
5 yılı bekleyip emsal davası açacaksınız.


  • nuisance  (02.01.24 15:07:33) 
%10 anlaştıysanız yapacak birşey yok. kira artış oranı enflasyonun üzerinde sözleşmeye yazıldıysa enflasyon oranı geçerli ama altında bir oran ile sözleşme yapıldıysa sözleşmede yazan geçerli. 5 yılın dolmasını bekleyip rayiç davası açmanız gerek.


  • mustafakesekci  (03.01.24 13:21:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.