[]

Avrupa ülkesinde anneyi yanımıza alma

Diyelim ki avrupa ülkesinden vatandaşlığımızı aldık ve annemiz türkiyede bakıma muhtaç hale geldi. Annemizi vize işlerini halledip ölene kadar, süresiz şekilde yanımıza alabiliyor muyuz? Tabii ki bu prosedürler her ülke için farklıdır ve değişebilir ama genel geçer şartlarda bunun oluru var mıdır?




 
bakima muhtac oldugunda almanya icin oluyormus diye duymustum.


  • bohr atom modeli  (02.01.24 13:35:47) 
Bakima muhtaç ya da gelirleri çok düşükse ve yaşayamıyorsa (yani ailenin aylık 3 asgari ücret geliri varsa getiremezsin bu yolla) gelebiliyor.

Çok basit ve kolay bir süreç değil tabiki.
  • logisticsmanager  (02.01.24 13:46:53) 
normalde ihtiyac olmamasi durumunda bile aile birlesimi vizesi ile ayni esi yanina alir gibi anne ve baba alinabiliyor. hic bahsedildigi gibi karisik degil. evlenilen kisinin prosedürleri ile ayni neredeyse. ya da kanunen ayni olmali eu yasalari geregi.

bunun icin o ülkedeki kisi basina vizede gerekli miktar kadar maasinizda fazla gelir olmali.

örnek olarak 1300€ gerekiyorsa kisi basi gerekli miktar, her aile bireyi icin 1300€ net olarak maasinizdan ekstra olmali. kimi ülkede ayni evde yasayacaksaniz biraz düsebiliyor miktar ama bu ülke kanunlarina bagli.

bu sizin vatandasi oldugunuz ülke icin gecerli.

eger diyelim baska ülkede yasayacaksaniz, mesela alman vatandasligi var ve hollandada yasanmak isteniyor beraber, cok cok daha hizli sekilde aile birlesimi vizesi alinabiliyor.
  • bora benim lan aslında  (02.01.24 14:27:35 ~ 14:28:59) 
Dediginiz gibi her ulke icin degisir ama Irlanda icin mumkun. Sartlar hakkinda asagidaki linkten bilgi alabilirsiniz. Misal tek ebeveyn icin yillik minimum net €60,000, iki ebeveyn icin net €75,000 gelir gostermek gerekiyor.

www.irishimmigration.ie
  • sertac akin  (02.01.24 15:21:52 ~ 15:23:08) 
@sertac akin
Aslında irlanda içindi, gerekli linki vermişsiniz teşekkür ederim

  • Unde bach canim  (02.01.24 16:06:00) 
Soru cevaplanmis da ben gene söylüyorum;
Ailenin bir sıkıntısı yoksa yaniniza uzun dönem aldırmak öyle kolay değil. En azından Fransa için ve bunun kuralları da ab için genel değil. Her ülkenin kendi kurallari var. Ki her vize için böyle, o ulkenin kendi iç işleri.

Aile birleşimi eş ve çocuklar için kolay olsa da anne baba için değil.
  • logisticsmanager  (02.01.24 17:26:44) 
@logistic
Annem yürüyemez hale gelecek diye endişeliyim ve kendisine orada bakacak kimsesi yok. Şu an kendi kendine zor da olsa yetiyor fakat şu an protez diz ameliyatı olması gerekiyor, o durumda yani. Yatalak kalırsa mecbur yanıma alacağım. İllegal hale düşse bile mücbir sebeplerim oluşabilir.

  • Unde bach canim  (02.01.24 20:54:08) 
@unde; abi dediğim gibi ülkeden ülkeye farklı bu işler. Demek istediğim normal kısa dönemli vizedeki kadar kolay basit değil, sonuçta karşı tarafa bu kişilerin gerçekten gelmeye ihtiyacı olduğunu kanıtlamak gerekiyor (en azından fransa). Biraz baktim, benzer sorular çok kez sorulmuş yani.

Irlanda zor olmayabilir, anladığı yeterli yıllık gelir varsa sorun yok diyor ama 3 yıl öncesinden bakıyor galiba. Bir de tabiki 60bin Euro vergiler sonrası demiş haliyle son 3 yılki yıllık net gelirinizin 60bin euro olması lazım, brüt 120 heralde.

Bak misal senin sorunun aynısını redditte buldum ve orada yazan aynı benim dediğim;
www.reddit.com

"Also, as noted in that document, they will generally only allow you to bring your parents here if your parents are physically or financially dependent on you and there are no other alternatives to ensure their care elsewhere other than their coming here to live with you (such as you paying for professional home care in their home country instead, or having them live with another relative in their home country, or even you moving to their country to live with them if necessary)."

Yani "basvur hemen veriyoruz" diye bir şey yok bu işin. Bak biraz daha baktim, baska yerde de misal Türkiye'de başka annene bakabilecek kardeşin olup olmadığını da kanitlaman lazım demis.

www.mcgrathmcgrane.ie
"Evidence of dependency of the parent on the sponsor and that there is no other family member/ professional available to care for them."

Burada da kanitlaman lazım demis;
www.migrantproject.ie
  • logisticsmanager  (02.01.24 21:44:53) 
@logistic
anladım hocam. Abim var aslında ama bakar mı emin değilim o yüzden yanıma almak istiyorum. Onun insafına kalıp perişan olursa vicdan azabı çekerim

  • Unde bach canim  (04.01.24 09:34:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.