[]

2.sene kira zammında %25 vs daha fazlası?

merhaba,

kira zammı ile ilgili duyurularda genelde kira çok düşük kaldıysa ev sahibini mağdur etmemek gerektiği şeklinde yorumlar yapılıyor. ben de böyle düşünüyorum.

genelde piyasadaki mevcut kiralar ile %25 zamlı fiyatın ortasında bir şeyler yapılması uygun deniyor.

Benim durumumda ise ilk defa kirayı artıracağım, 12 ay önce gayet iyi bir para ile oturmaya başlamıştım (12.000). ilk senemde hiçbir şey demeden %25 zamlı olarak kirayı yatırmam uygun olur mu yoksa daha fazlası gerekir mi sizce?

teşekkürler,

 
Ben ekim ayı gibi 40 yapmaya fittim ev sahibim daha fazlası istedi ben de %45 zam yaptım.

Bu size kalmış, kanuni hakkım dersiniz geçersiniz ama sonrasında da ev sahibi çıkarma davası falan açar, bence burada asıl soru şu, ben bu evde uzun yıllar oturmak istiyor muyum istemiyor muyum.

Çünkü 5. sene sonunda rayiç davası açılacak ve o zamana gelene kadar da kendim oturmak istiyorum diye de dava açabilir. Yani bu sorunun tek cevabı yok.

Ben %40'a fittim %45 olsun dedi, ben de siz bilirsiniz dedim, çünkü rayiçten yine de daha uyguna oturuyorum.
  • liberal  (02.01.24 12:41:07) 
Önce ev sahibiyle konuşun, asıl olması gereken 12 aylık Tüfe oranına göre teklif edin.
Enflasyon bu seviyedeyken %25 olmaz.

  • my fault  (02.01.24 12:50:51) 
@aman üstüme geliyorlar, hayır iletişime geçmedi, benzer evlerin kirası 20 bini geçmiştir buralarda.
direkt 15 yatırmak yerine bi konuşmak daha iyi olacak sanırım.

benim giriş kiram yüksek olduğu için arada kaldım, uzun süre oturanların kirası çok düşük kalıyor ama 2.senemde direkt bi düzeltme yapmak gerekir mi bilemedim.
  • bcdhms  (02.01.24 12:54:02) 
Yüzde 25 haksiz.
Kontratta yazan Tüfe/ufe neyse üstünde isteyen de haksiz.
Kontratta yazanı yapmak doğrusu.
Bu sebepten yüzde 25 ile gitmeyin. Kontratta yazan rakami önerin. Üstünü isterse orta nokta bulunabilecek bir şeyse yapın. Ama 20 bin oldu diye 20 bin istiyorsa bu noktada kişinin bana göre hak ettiği yüzde 25tir.
  • logisticsmanager  (02.01.24 13:23:09) 
Bu arada şimdi baktım Tüfe 11/23'te 61mis. 12den 20ye yüzde 66 zam yani normal olur. O yüzden 20 bin de makul olabilir.


  • logisticsmanager  (02.01.24 13:24:34) 
hem ev sahibiyiz hem kiracıyız. bence uygun olur. ikinci seneden sonra daha çok arttırırsın.


  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (02.01.24 16:05:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.