[]

sopranos'daki paralar (ilk 4 sezon spoiler)

selamm,

ya bu dizide bu kadar illegal iş yapılıyor. sopranosları ve aileden zengin birkaç aileyi çıkarırsak millet 1000 dolar için birbirini kesecek durumda.

o birkaç aile dışında hepsi sıfır bir'de hürriyet mahallesinde yaşarmış gibi evlerde yaşıyor. chrissynin evi bile yok. paulie annesinin huzurevi parasını ödeyemiyor. geçen bölüm 500 dolar cepledi diye mutluluktan ölüyordu.
neyi kaçırıyorum? sıfır bir değil ki ufak işlerle gecekonduda bi ömür geçirsinler.

 
bu bahsettigin zengin gosterme olayi dogrudan kazanilan parayla degil ne kadar efektif bir bicimde kara para aklandigiyla alakali. Ote yandan Junior Sopranos eski kafa ve parasini gostermemesi gerektigini cok iyi biliyor, muhtemelen saga sola gomuyordur ancak yine de patron olmasina karsin tony ile kazandiklari karsilastirilamaz zira tony firsatini bulunca ustune atlayip cok iyi paralar yapti her zaman ve bunlari fena olmayan bicimde akladi.

eger gerizekali bir instagram fenomeni degilseniz illegal kazandiginiz para olceginde degil, aklayabildiginiz para olceginde zengin gorunursunuz.

kazanilan paralar her zaman yukari dogru dagitiliyor, bu bir baska etken.
  • hewit  (01.01.24 21:52:28) 
Freakonomics'te neden uyuşturucu satıcıları anneleri ile yaşar sorusu vardi;
www.litcharts.com

Benzer olay. Üst taraftakiler deli gibi para yaparken alt taraf yapmaz. Yaparsa zaten üst tarafa da sorun olur.

Kısacası mafya ve benzeri şeylerde en cok parayi üst patron yapıyor. Bunu mafya röportajlarindan da anlarsin.
Bir de Sopranos uyuşturucu falan yapmiyordu. Union işleri falan o kadar para ödemez. Para uyuşturucu, seks gibi şeylerde.

Bir de para kazansa da yaşadığı yerden ayrilmamak da var. Ki bunu mafya olmasa da teji savanier'de de görebiliriz:) adam hala aynı mahallede aynı apartmanda yaşıyor milyonlarca Euro sonrası. Ben de mafya olsam herhalde bildiğim yaşadığım yerde oturmayi mantıklı bulabilirdim eğer milyonlar kazanmiyorsam.
  • logisticsmanager  (02.01.24 10:27:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.