[]

Eski UPS cihazı işe yarar mı?

Merhaba Arkadaşlar,

Elimde elektrik kesintilerinde devreye giren türden bir güç kaynağı var.

Bu ups cihazı epeyce eski, 15 seneden fazla oldu alalı.

Eskiden masaüstü bilgisayarımı bu cihaza bağlayıp kullanıyordum. Sonra bir gün voltaj dalgalanmasında cihazın içindeki sigorta yandı. Ama bu sayede bilgisayarı kurtardı.
Neyse yani 8-9 sene önce ups'in sigortasını değiştirttim.

Ama kendisini epeyce uzun zamandır kullanmıyorum. Aküsü falan ne durumda, bitti mi bilmiyorum.

1-) Cihazın aküsü ne durumda nasıl anlayabilirim?

Şimdi yeni bir laptop aldım. (ACER A315-58-546X) Laptobu bu cihaza bağlayıp devamlı prizde kullanmak istiyorum. (Masaüstü gibi)

2-) Bu UPS elektrik kesintisi ya da voltaj dalgalanmaları durumunda yeni nesil bir laptobun güç ihtiyacını karşılar mı? Laptobu UPS'e bağlı olarak 15-20 dakika daha kullanabilir miyim? (Açık programları düzenleyip, laptobu düzgünce kapatabilmek için.)

3-) Cihazın arkasında tek priz var. Buraya üçlü priz takıp aynı anda hem laptop, hem telefon ve hatta arada bir de printer falan bağlasam kaldırır mı?

4-) Laptobu ve başka elektronik aletleri bu cihaza bağlamak bu aletlere zarar verir mi?

Cihazın fotolarını ekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

eksiup.com

eksiup.com

 
ürünün üzerinde vereceği maximum voltaj yazması gerek buna dikkat ederek kullanabilirsiniz.
Lazer yazıcılar genelde yüksek volt çektiği için olmaz
Laptop için kulllanabilirsiniz tabi üzerindeki maximum voltaj çıkışına dikkat ederek.
Ayrıca gerekli kablolama yaparak, aracın aküsüne bağlayıp uygun cihazları araçtan güç alarak çalıştırabilirsiniz.
  • Rao  (31.12.23 00:20:54) 
15 sene sonra hic bir aku calismaz. (bkz: derin desarj)
buna aku almaktansa laptop'a batarya almak daha ucuz ve daha kullanisli olur.
toplam cikis 360W mis. printer telefon pek guc cekmez. bilgisayarinizin adaptoru de 100W civari ceker. voltaj dalgalanmasi olan bi yerse belki aku degistirmeden regulator olarak kullanabilirsiniz. ama 15 dk kullanmak 15 senelik bakim yapilmamis akude hayal olur
  • isminivermekistemeyensuser  (31.12.23 00:29:23) 
masaüstü için ani elektrik kesilmelerinde veri kaybını önlemek için yararlı da, laptopta zaten batarya var, prize takılıyken elektrik gitse de veri kaybı oluşmaz, bu bakımdan gereksiz bence. voltaj dalgalanmaları konusunda bir şey diyemeyeceğim. kullananların aktardığına göre akülerin ömrü 2 sene oluyor, bazen daha da kısa.


  • kesmekes laleler  (31.12.23 02:18:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.