[]

Diş hekimi veya genel doktor tavsiyesi alabilir miyim

Bugün dış hekimine gittim. 20'lik dişin üç kısmında diş eti 3 gündür acıyor geçmedi. Doktor sakız çiğne yakında geçer başka şeye gerek yok dedi. Yalnız doktora bu disle aynı hizada kalan boğaz lenf nodunun da çok şiştiğini ve ağırdığını söylemeyi unuttum maalesef, calistigim için gidemiyorum da.. Bu konuda yapmam gereken bir şey varsa söylerseniz makbule geçer.




 
sakız da yeni yöntem sanırım :D

klorheksidinli bir gargara(kloroben,klorhex,andorex vb) alıp sabah akşam 30 saniye boyunca gargara yapabilirsiniz, dişin üzerini küçük başlı(tercihen tek demetli fırça ya da çocuk fırçası) fırça ile temizleyebilirsiniz.

tuzlu su ile gargara yapmak da genelde iyi geliyor.

perikoronit dediğimiz diş eti iltihabı olduysa bu dediklerim yeterli olmayabilir, antibiyotik gerekebilir ama 2-3 gün dediklerimi yapın, sonra tekrar değerlendirmek gerekir.

lenf nodları bu sebeple şişebiliyor. üsye de olmuş olabilirsiniz. karışabilir.
  • bir ileti paylastim  (30.12.23 16:12:35) 
@bir ileti paylastim, aslında kendisi o bölgeyle çiğne orayı kullanmadığın için öyle olmuş dedi. Ben de eve giderken bi sakız alırım o zaman dedim doktor da güldü evet olur dedi :D sakız çiğneyince aciyor bölge çiğnemeyi bıraktım. Şimdi kloroben alacağım dediğinizi uygulayacağım. Usye sanmıyorum çünkü boğazın sağ tarafında şişlik yok sadece dişin olduğu sol tarafta şişlik var lenf nodu. Dişte de bir şey yok aslında dış etinde problem var. Uygulayalım geçmezse antibiyotik için doktora gideyim. Teşekkürler.


  • havadakarada  (31.12.23 14:03:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.