[]

hiç yaşlı kabin memuru gördünüz mü?

yaşlı derken 50 yaşlarında falan..
ne kadın ne erkek göremedim. maks 35 falandır gördüğüm..
yaş sınırı mı var? (türkiye için konuşuyorum)


 
Bir belgeselde görmüştüm. Türktü. Emekli olacaktı. Nat Geo THY belgeseliydi yanlış hatırlamıyorsam. Kabin amiriydi.

Parayı bulup bırakıyor olabilirler. İngilizceleri iyi oluyor. İngilizce dersi veriyorlar bildiğim kadarıyla.
  • dissendium  (30.12.23 15:16:00) 
thy ya da türk şirketlerinde yaş sınırı var. yaşlıysan giremiyorsun. özellikle thy için konuşayım. fiziğine ve dış görünüşüne çok bakıyorlar, gençlerin alınmasının sebebi bu olabilir. güzellik/yakışıklılık + dinç olmak ve görünmek önemsedikleri şeyler. ayrıca kabin memurluğu fiziksel açıdan dezavantajlı insanların yapabileceği bir iş değil. mesela orası burası ağrıyan ya da obez olan birisi o kadar saat o koşullarda çalışamaz. hayatta yapamaz öyle bir işi. bu yüzden yaşlı yok. yaşlılar hem işte verimli olamayacaklar, o yüzden istemiyorlar; hem de şirket imajı olarak güzel genç kadınları ya da yakışıklı adamları çalıştırmak daha işlerine geliyor.


  • emenius sleepus  (30.12.23 16:11:08) 
görselliğe bakılarak alım yapılan bir işte yaşlı insanların olmaması normal değil mi?


  • candide  (30.12.23 16:11:23) 
Türkiye'de hayır.
Yanlış bilmiyorsam emeklilikleri erken.
Buna ek olarak kimle konussam yapilacak is değil diyorlar. Çoğu oradan aldıkları ile bir şeyler yapmaya calisiyor. Bir arkadaş pilot olmaya çalışıyordu misal.

Çok zor is, hele evliysen falan. Sürekli seyahat, sürekli insanlarla uğraşmak vs.
  • logisticsmanager  (30.12.23 16:12:57) 
United Airlines ile Amerika'ya giderken gordum. Hostes buyuk olasilikla 50 yas ustu idi. Ayni sekilde American Airlines'in bir ucusunda da 45 yas ustu oldugunu tahmin ettigim bir host vardi. Turkiye'de ise hic karsilasmadim.


  • martini girl  (30.12.23 16:13:09) 
@candide işe başlama için demiyorum, ilerisi için diyorum.


  • tabudeviren  (30.12.23 16:23:25) 
50 civarı bayağı fazla vardı ama eyt de emekli oldu çoğu.benim 53 yaşında aktif çalışan tanıdığım var.50 civarında aktif çalışan 10 yakın purseride yakından tanıyorum.

Uçağa bindiğin anda dikkatli bakarsan orada görürsün,yaş itibariyle purser/amir konumunda oldukları için business servisinde gorev alırlar.
  • duptıs  (30.12.23 16:56:48) 
ben de ABDye gidip gelirken delta air linesda görmüştüm :)hatta sadece erkek değil, o yaşlarda hanımlar da vardı.


  • e mice  (30.12.23 20:30:46) 
trde sektör yeni yeni büyüdü büyüyor, amerikada doygun. amerikada yaşlının yaptığı iş bizde iş fırsatı


  • lambırcek  (30.12.23 20:54:08) 
bu yıl yaptığım bir iç hat uçak yolculuğunda orta yaşlı bir kadın kabin memuru görmüştüm. sanırım diğer kabin görevlilerinin amiriydi çünkü onları yönlendiriyordu.


  • ezkaza  (30.12.23 20:55:32) 
Uzun donem calismak icin konforu dusuk bir is. Pilot kadar para kazanma durumu da yok, zahmeti de cok. Ozellikle cocuk sahibi kadinlar icin zorlu olabilir surekli yatiya gidiyorsun. tek basinayken de zor. yipranma payi yuksek, alternatif bulunca birakilmasi normal. tr de aile icin kariyer hayatindan feragat etmek normal bir sey. ilerleyen zamanlarda goruruz abd deki gibi


  • ala09  (30.12.23 21:44:10) 
yaş sınırı var. 40 gibi emekli ediyorlar galiba.


  • ahm1  (30.12.23 22:00:55) 
alım için sınır var da kariyer devamı için yok. birçoğunun kokpite geçmek istediğini, dışarıdan eğitim aldığını ya da şirket içi yer görevi istediğini biliyorum. sirkülasyon da yüksek tabi.

bunun birkaç sebebi var, işe girmek nispeten kolay, eğitim kısa, maddi olarak ortalama üstü getiri olduğu için talep çok. önceden 5 senede falan amir olunuyormuş, o yüzden 10-15 sene kadar önce girip şimdi amir olan çok. 35-40 yaş arasından bahsediyorum. amirlerin amiri purser'lar var, onların yaşları daha belirgin şekilde yüksek. 40'tan genç olanına denk gelmedim sanırım henüz, 50 civarına çok denk geldim.

kabin ekibi olmak bence de genel olarak konforu düşük bir iş. hani geziyorlar, dünyayı görüyorlar vs kabul ama fiziksel yoruculuğu çok.

ne sıklıkta uçtuğunuz da önemli olmakla beraber, yanılmıyorsam geçen seneki alımlarda 39'a kadar yükseltildi üst sınır, o yüzden biraz daha yaşlı görebilirsiniz. ama 2000'li genç arkadaşlarımız da yok değil.
  • infernal majesty  (30.12.23 23:16:59 ~ 23:17:43) 
70 yaşında gördüm ingiltere amsterdam uçuşunda.

avrupa hep yaşlı.
  • gurur  (31.12.23 00:51:05) 
THY'de 50'ye yakin bi kadin kabin memuru gordum bi kere, kabin sefi.

Yurtdisinda yasli cok gordum, hem erkek hem kadin. American Airlines'ta ozellikle. Avrupa ucuslarinda da vardi heralde.
  • ermanen  (31.12.23 10:11:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.