[]

ehliyet dilemması manuel mi otomatik mi?

ehliyet kursuna yazıldım manuel ehliyet. yaş 27 erkek.
derslerim henüz başlamadı ve şuan istersem ehliyet türünü otomatik olarak değiştirebilirim. ve bu konuda kararsızım. manuel araba almak gibi bir düşüncem asla yok. yani alırsam bu kesin otomatik olur. açıkçası araba konusunda hiç hevesli ve meraklı bir kişi de olmadım. otomatik araç vardı ailemde ama hiç kullanmayı bilmiyorum. direksiyona bile oturmuşluğum yok. sıfırdan ve yalnızca kurstaki gösterilenle öğreneceğim yani. durumum böyle.

hal böyle olunca sanki kurstaki az olan direksiyon dersi ile manuel araba öğrenebilme konusunda ciddi tereddütlerim var. geçen hatta benimle hemen hemen aynı durumda olan bir arkadaşım da bu ay içinde ilk denemesinde kaldı ehliyet direksiyon sınavında ve keşke otomatiğe yazılsaydım beklediğimden daha zormuş dedi.

sadece kursta gösterilenle manuel ehliyeti alabilen oldu mu? çoğu kişi zaten kurs öncesinde bilip alıyor gördüğüm kadarıyla. otomatiğe geçme konusunda ne dersiniz?

 
Sadece kursta kullanarak manuel aldım. Çok stresliydi. Uzun süre sonra özel ders aldım. Unutmamışım. Bir saat gezebildim şehir içinde. Açıkçası zor ama özel ders alıp üstüne düşersen geçersin. Ehliyet trafiğe çıkmak için yeterli değil kesinlikle. Ehliyet alınca da özel ders alman gerekiyor. Zor olanı yap. Kolay olanı zaten yaparsın. Otomatiği alırsın ama otomatik olmayan araçlar hâlâ kullanılıyor, uzun süre kullanılacak.


  • dissendium  (28.12.23 22:36:04) 
Valla ben olur da manuel kullanmak durumunda kalırsam diye manuel aldım. Mesela iş yeri araçları gibi. Sizde böyle bir ihtimal yoksa otomatik alın. Etrafımdakiler 10 sene sonra manuel araç kalmayacak diyor ama tabii belli olmaz.

Daha önce sürücü koltuğuna oturmamış biri olarak kurstaki bilgi ile manuel ehliyet alabildim ama çok mucizeydi benim sınavım. Özel ders gerekebilir yani.
  • Amaranta ursula  (28.12.23 22:51:16) 
Hayatımda ilk kez sürücü koltuğuna ilk direksiyon dersinde oturdum. Hiiiçbir bilgim de yoktu, sıfır. Bu sene aldım zaten, yaş 30. 7 ders vardı, hepsine gittim. Onun dışında pratik de yapmadım. Derslerin öncesinde parkuru hayal edip sanki araba sürüyor gibi yaptım oturduğum yerde. Sınav öncesinde de sadece parkuru zihnimde canlandırıp durdum, nerede ne yapıyorduk. Bu. Bu kadar. Nitekim manuel ehliyeti ilk denemede aldım. Sakin kalırsanız yaparsınız, anlama kabiliyeti olan herkesin geçebileceği bi sınav. Kafanızda büyütmeyin.


  • nic cage  (28.12.23 23:07:02) 
ben de hiç araba kullanmadan gittim kursa. sıfırdı yani. tabi aldığım zaman manuel-otomatik ayrımı yoktu. kursta öğrendim. ilk başlarda tek tük manuel kullandıktan sonra hep otomatik kullandım. ama manuel biliyorum. mecbur kalırsam kullanırım. manuelden devam et öğren bence. atla deve değil.


  • paintov  (28.12.23 23:26:52) 
Ben 2020'de kurstan önce hayatımda hiç sürücü koltuğuna oturmadan ilk seferde aldım manuel ehliyetimi.

Manuel araç sayısı türkiyede hala çok fazla. Her zaman kullanmak gereken bir durum oluşabilir. Şirket aracı olur, ne bileyim acil hastanelik bir durum olur tek bulabildiğiniz manuel araçtır vs.

Bilmek bilmemekten daha iyi mi? Daha iyi. Hal böyleyken bence çok da irdelememek lazım ne kadar gereklidir ne kadar gereksizdir diye.
  • akhenaten  (29.12.23 09:24:30) 
Manuel araç kullanmak hamallık. Otomatik alın, geçin.

İş yerleri de artık otomatik araç veriyor.


.
  • kartallar yuksek ucar  (29.12.23 09:40:22) 
Tam 20 sene oldu ehliyetimi alalı. Bu süre zarfında sadece otomatik araç kullandım. Manuel araca binsem kullanamam, kullanmak da istemem, hiç ihtiyacım da olmadı. Gel 1 saatte öğreteceğim deseler ne gerek var derim. O kadar işim düşmedi 20 yılda anla.
Kendi aracım otomatik, kaskonun verdiği ikame araç otomatikti, şirket araçları da artık otomatik vitesli oluyor.
Geçtiğimiz ay şehir dışında araç kiralarken, adama otomatik vites olsun dedim, artık bütün araçlarımız otomatik zaten abi dedi.
Bir gün lazım olur muhabbeti bana zorlama geliyor. Nasıl rahat edeceksen öyle yap.
  • Aslan damat  (29.12.23 10:24:03 ~ 10:29:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.