[]

sınır koymak hk.-iş

Bir arkadasim var, iyi birisi, bir sorunumuz da olmadi ama red flag denir ya o konusurken cok rahatsiz oluyorum.
Iki cumlesinden biri "biz ayni konumda calisan insanlariz" ya da benzer imalar.
Biz ayni konumda degiliz ben ustuyum. bu ast ust iliskisinden bagimsiz olarak o benim patronum da olsa konu hakkinda bilgisi yok, getir gotur yapiyor. yeni mezun ama ondan daha iyi olanlar var.

bunun "ayni konum, esitiz" gibi laflari benim canimi cok sikti, esit falan degiliz, ben oldugum yere gelmek icin kopek gibi calistim.

hirsli biri ama o hirs orada kalmis, isinde ilerlemek icin bir cabasi yok. okuldan sevdigim bir arkadasim olmasaydi coktan terslerdim. Sanirim yakinda tersleyecegim. Fakat bu sefer ben "kendini birsey saniyor" olacagim yani alttan alsam sinir oluyorum, almasam yine bana negatif donusu olacak. ben hicbir is arkadasima ayni konumdayiz, degiliz muhabbeti yapmadim. bana mi tuhaf geliyor, anlamadim.

bu gibi durumlarda ne yapmak lazim?

 
Valla belki "ben oldugum yere gelmek icin kopek gibi calistim." bunu vurgulamak iyi olabilir. En azından kendi içinde bir mukayese yapmasına sebep olabilir.


  • Amaranta ursula  (28.12.23 19:19:46) 
Ben yerinizde olsam böyle bir şeyi doğrudan konuşmazdım.

Pozisyonlarınız farklıysa zaten çalışma sürecinde bu kişiye bazı işleri yönlendirmeniz gerekiyordur ya da beraber yaptığınız işleri son kez sizin gözden geçirmeniz gerekiyordur vs. Bu gibi durumlarda siz kendi pozisyonunuzun gerektirdiği role girerseniz o da anlayacaktır.

Benim gördüğüm kadarıyla bu gibi durumlar genelde üstün hatasından kaynaklı oluyor.
  • akhenaten  (28.12.23 19:29:10) 
"biz ayni konumda calisan insanlariz"
zaten kompleks yaptığını bu şekilde belirtiyor
gayet farkında yani kurduğu cümlenin içi dolu olmadığının

kendini geliştirmesi açısından yönlendirme yapabilecek bir konumdaysan bir şans verebilirsin

arada kıskançlık varsa sağlıklı arkadaşlık yürümez zaten
  • mantık  (28.12.23 19:55:50) 
İki cümlesinden biri öyleyse sizin de: aynı konumda değil aynı iş yerindeyiz sadece ve farklı yetenekleri, farklı birikimleri olan insanlarız.. diye arayı hafiften açın.

Onun hırslılığı aslında olduğu yerde kalmamış, biraz şekil değiştirerek sadece sizi çekememezliğe dönüşmüş gibi. Düşüncesine bakılırsa:
- Benden bir iş yapmamı isteme, bana üstlük taslama.. manası sezdim.

İş yerinde ne olursa olsun resmiyet esastır.
  • diyecevaplandı  (28.12.23 20:58:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.