[]

Tasinirken dikkat edilecek hususlar

Istanbul'dan sehir disina tasinacagim son tasinmamizda 5 yasinda cocuk falandim:) Evime bes dakika mesafede bir nakliye firmasi var, ofisine fiyat almaya gidecegim. Evin adreslerini, ozelliklerini veriyoruz karsi taraf x bir fiyat diyor. Basta ufak bir kapora kalani is bittikten sonra mi veriliyor? Yok senin esyan cokmus, apartman koridorun darmis, kucuk araba yollayip iki sefer yapacagiz diye fiyat arttirma, iscilerin yemegiydi, makas kesmiyor falan gibi durumlara gelmeyelim. Tasinma isi nasil oluyor, kisa ozet gecebilir miyiz?




 
12 kere taşınmış biri olarak
çok yerden fiyat al 1 ay önce taşındım daha önce taşındığım ve hiç sorun yaşamadığım firma 35 bin dedi, farklı bir firma 14 dedi ve onu tercih ettim ama ettiğime pişman oldum çünkü tüm eşyam ezik ve çizik içinde.

gitmeden önce evinizin resimlerini her yönden çekin, eşyaları kaç koli çıkar tahminen bir hesap yapın, asansör olup olmaması önemli fiyatta.

iş bittikten sonra tüm para veriliyor. başlarında durmak lazım, mümkünse aşaıda aracın baiınada birini dik, hırsızlık olmasın. kamyon ile arka arkaya gitmeye çalış diğer eve giderken.

herşeyi baştan konuş mümkünse yaz imzalayın, ben whatsapptan konuştuğum için kanıt kabul ettim.

asansör ile taşıyalım derse unutmaki asansörü evin pencereine dayadıklarında pencereyi bildiğin kırıyorlar buna göre asansör kirala.

yemeğin kimden olduğunu bahşiş isteyip istemediklerini sor.

eşyan çok ise büyük arabaları yoksa oradan direk uzaklaş.

sorun yaşadığım istanbulvip taşıma gibi bişeydi ismi

eşyalarını gazeteye sarmak koruyucu olacak diye düşünme kırılacak bardakları tencere içlerine falan koy çünkü 1 metre yükseklikten kolilerini yere atıyorlar bunada dikkat et.

ps. avize ve tv taşıyorlar mı sor bizimki ikisinde kamyona koymam kırılıyor dedi asdasd
  • eja  (28.12.23 13:08:36 ~ 13:10:27) 
Bazı merdiven altı firmalar var. Gelip eşyanı yüklüyor. Gidip o bölgeye giden bir kamyona aktarıyor. Eşyanı alan ve teslim edenler tamamen farklı bir ekip. Ortada sorumlu yok. gibi bir durum çıkıyor ortaya. Buna dikkat et.

Fiyatta anlaştıktan sonra eve geldiklerinde Aaa çok eşya varmış, merdiven darmış vs bahanesiyle ekstra ücret talep eden şerefsizler var. Tipik yurdum esnafı.

Yöneticiler eğer yük asansörü yoksa asansör kullandırmaz ama kullanmak isterler. Bunu ilgililerle baştan konuş.

Tercihini ücrete bakarak değil de firma hakkında yakında taşınmışlardan tavsiye alarak yap. Ucuz olanlar genelde sana pahalıya malolur.

İlk kolilerdiğin eşyalardan bişeyler sena taşınmadan önce lazım olur ve koli açarsın. Murphy yasasıdır. Hangi kolide ne var diye bir liste yap ve kolilere numara ver.

Yüklenen koli ile inen koli listesini bu numaralarla kontrol et.

evde ve kamyon başında birer kişi olun.

sigorta yapsın firma. ve sigorta poliçesini mutlaka al. Hep geçiştirirler.

Firmanın mıbilyacısı, beyaz eşya kurucu elektrikçisi olsun.

Buzdolabı taşınır taşınmaz çalıştırılmaz. Yerine konduktan 5-6 saat sonra.

Yeni evin kilit göbeğini mutlaka değiştir.

Her iki evde kamyonun yanaşacağı park yeri konusunda önceden tedbir al.
  • Mirket  (28.12.23 13:30:39) 
artık çoğu nakliye şirketi geliyor, keşif yapıyor, eşyaları fotoğraflıyor, teklif yolluyor. uygunsa pazarlığınızı yapıp sözleşme imzalıyorsunuz.

şayet eşyalarınız çok iyi durumdaysa, yeniyse, hassas vb. ise;

*taşınma gün ve saat mutlaka yazdırın sözleşmeye.
*asansör kuracaklar mı dışardan, bu fiyata dahil mi değil mi öğrenin, sözleşmeye de yazdırın (taşınacağınız binada asansörle yük taşınmasına muhtemelen izin verilmiyordur)
*kendiniz paketlerseniz fiyat daha düşük oluyor, onlar sadece büyük parçaları paketliyor (beyaz eşya, dolaplar vb.)
*sigorta konusunu mutlaka sorun, sözleşmede yer alsın, detaylarını da öğrenin.
*hassas şeyleri ben arabamda taşıyıvereyim deyip sonra bina önünde onlara teslim ederseniz, o eşyalarla ilgili sorumluluklarda belki siz taşırken böyle oldu biz aceleyle fark etmedik diye yan çiziyorlar, aklınızda olsun.

izmir depreminde o kadar çok tanıdığımızın, ofis komşumuzun eşyası çalındı ki sözde nakliye şirketleri tarafından. bazı insanların komple ev eşyası gitti. ben gözümü karartıp biraz yüksek rakam verip önce depoya, 1 yıl sonra da yeni ofise bu koşullarla taşıttım, depremin yarattığı hasarlar dışında çizik bile olmadı 4+1 ofisin eşyalarında.
  • Phoebe  (28.12.23 13:47:31 ~ 13:48:24) 
taşındığınız / taşınacağınız yer site ise önceden site yönetimine haber vermek gerekebilir. pazar günü taşınmanıza izin vermeyebilirler. yük asansörü varsa asansöre koruyucu örtü asıyorlar.

binada yangın söndürme sistemi varsa elemanlar ekstra dikkatli olsun. bir arkadaş taşınırken tavandaki yangın musluğunu kırmışlar. suların hepsi boşalmış. hem eşyaları komple ıslandı hem de binaya tazminat ödemek zorunda kaldılar.

mümkünse değerli/hassas eşyalarınızı kendiniz taşıyın.
  • inheritance  (28.12.23 13:47:34) 
kurumsal firmalardan fiyat isteyin. gelip keşif yapıyorlar zaten. genelde de yarısı kapora, kalanı da iş bitince verilir. başka bi masraf çıkaramazlar ancak elemanlar sizdne yemek bekler yüksek ihtimal.


  • elorelia  (28.12.23 14:35:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.