[]

Laptop klavyesindeki bazı tuşlar çalışmıyor

Bilgisayarı her zamanki gibi açtım ve bazı tuşlar çalışmamaya başladı. Klavyeyi sık sık ıslak mendille silerim, ama ondan olacağını düşünmüyorum klavyedeki yere su kaçsa zarar vermeyecek şekilde. Hatta şu şekil:

i.hizliresim.com

yani buraya ıslak mendilin sıvısı deyse zarar verebilir mi? Ki ıslak mendilin sıvısının da içeri kaçacağını sanmıyorum tuşlara bastırmadan silmeye çalışıyorum hep genelde.

Birde çok alakasız yerdeki tuşlar çalışmıyor, sol alttaki kontrol tuşu ile p harfi çalışmıyor.

Sorum şu: laptopun içini açıp kurcalarsam düzelir mi? Yoksa mefta mıdır?

(Biosa girip orada denedim, çalışmayan tuşlar orada da çalışmıyor. Yani yazılımsal değil sorun sanırım)

 
MSI steelseries klavyede bende de benzer bir problem olmuştu, yeni klavye alıp kendim değiştirmiştim. Eliniz yatkınsa msi laptopları için user manuelleri bulabilirsiniz.


  • archmage mahmut  (27.12.23 14:08:15) 
format denedikten sonra çalışmıyorsa donanımsaldır çalışmayan tuşlar yerine başka tuş atayabildiğin programlar var remap keys diye program vardı yanlış hatırlamıyorsam pratikte işine yarayabilir
benimde eski bilgisayarımda ctrl çalışmamaya başlamıştı gönderdiğimde donanımsal demişlerdi

  • eja  (27.12.23 16:25:22) 
Aynı problemi ben de yaşadım, yazılımsal zannetmiştim çünkü klavyeyi sildiğim ıslak mendil neredeyse nemliydi ıslak bile değildi. Ancak ufak bir sıvı teması dahi bozabiliyor. Alakasız tuşlar çalışmıyordu bende de.

Mecbur yeni klavye taktırdım. Sizde de sorun donanımsaldır tamamen.
  • aynabugusu  (28.12.23 12:50:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.