[]

Bu TV'nin Ne Sorunu Var?

Selamlar.

TV'yi tamirciye götürdüm ama orada aynı sorunu gözlemleyemedik. (Daha sonra kendi laptop ve Google TV cihazımı da tamirciye götüreceğim, test etmek için.)

Tamirci başka parçaları takıp çıkararak denemeler yaparken TV hiç açılmaz hale geldi. "Sen bunu bırak, ben bakıcam" dedi.

2 ayrı video çekmiştim, sorunları gösteren. Bakıp yorum yazabilirseniz çok sevinirim. Videolar Google Photos'ta. Güvenle açabilirsiniz.

1) photos.app.goo.gl (10 s) (cızırtı)
2) photos.app.goo.gl (1 dk) (kapanıp açılma)

Teşekkürler.

 
büyük ihtimalle anakart sorunlu,
yedek parça için tv marka modeliniz + anakart yazıp internette aratabilirsiniz. tamircinin size vereceği tamir fiyatını az mı çok mu öğrenirsiniz.

  • durbidakka  (27.12.23 09:26:16) 
sadece bir yorum, anakart (işlemci, ram vs) arızası olsa kapanıp açıldığında hdmi girişine bağlı olan laptop görüntüsünü göremezdiniz.

bence elektriğin tv'ye gelişi ile ilgili bir sorun olabilir. (tamircide aynı sorunu gözlemlemedik yazmışsınız bu da bunu destekler). bir de, tv'nin power board u üzerindeki kapasitörlerden birisi ya da bir kaçı şişmiş olabilir. bu da tv içindeki elektriği dengesizleştirir ve açılıp kapanmasına sebep olur. (emin olmamakla birlikte o cızırtılı görüntü sebebi de bu olabilir)

(hoş kapasitörlerden biri şişmiş olsa usta görürdü muhtemelen)
  • makbur  (27.12.23 16:24:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.