[]

beyne pıhtı ve sonrası

biliyorum yeri değil biliyorum buradan alınan bilgiyle bir şey yapılmaz ama bu süreçleri yaşayan, bir yakını yaşayan vardır belki. konuşarak rahatlamaya çok ihtiyacım olan bir süreçteyim. biraz uzun olucak ama kusuruma bakmayın

yaklaşık 1 ay önce babamın rahatsızlanması üzerine apar topar hastaneye gittik(yürüyemiyor ve konuşamıyor durumda) beyincikte solunum kısmına çok yakın bir bölgeye küçük bir pıhtı attığı söylendi. süreçte pıhtı dağıldı ancak orada ödem oluştu. 2 hafta ödem için hastanede yattı. yutkunamaz mamayla beslemek lazım dediler ancak Allaha şükür biz 2.gün normal yemek yemeye başladık. ayağa kalktık yavaşta olsa desteksiz yürüdük vs. bi süre sonra 1 hafta sonra bt çektirilmesi söylenmesiyle eve gönderildik. o 1 hafta kabus gibiydi(sürekli nefes dinleyerek, baba bi yerin ağrıyor mu diye sordum.fazla tedirgin bir süreçti) 1 hafta sonunda bt çektirmeye gittik, kanama artmış tekrar yatış dediler. şimdi 10 gün sonraya bir daha kontrol denilerek eve gönderildik.

ben artık çok yoruldum bu belirsizlik ne zaman biticek. ne oluyor da bu kanama oluyor ve en önemlisi ne yapmalıyız bu kanamanın durması için. klinik olarak her şey normal yürüme, konuşma da az da olsa bozukluk var ama anlaşılır derecede.

biliyorum çok uzun oldu ama belki bu süreçlerden geçen bir yakını vs olan vardır aramızda.

 
Benzer süreçleri yaşamış biri olarak öncelikle geçmiş olsun diyorum. İzmirdeyseniz Prof. Dr Süleyman Men ile görüşmenizi şiddetle öneririm. Biz çareyi girişimsel radyoloji ile bulduk. Kasıktan girildi beyin damarın daki kalan pıhtılar alındı, stent takıldı, ertesi gün hastamız taburcu oldu. Çok şükür herhangi bir sorunumuz olmadı. 6 ayda bir kontrole gidiliyor sadece.


  • krtkartal  (26.12.23 17:24:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.