[]

kahve makinesi tavsiyesi

Öyle bir kahve uzmanı değilim. Dandik bir filtre kahve makinem vardı. Günde maksimum 1 belki 2 bardak filtre kahve içiyordum ancak makinem hakkın rahmetine kavuştu.

Güzel kahve içmek için genelde kahve dükkanlarına giderdim. Hazır makine ihtiyacım varken bir tık daha iyi bir makine alayım istiyorum ancak bilgim kısıtlı. iyi kahve makineleri hep "espresso" makinesi olarak geçiyor. Bunlar sanırım filtre kahve yapmıyor. İstediğim şey; sade güzel bir kahve içmek, bazen de sütlü -lattemsi- şeyler içebilmek. bütçem çok yok; 5-6k maksimum.

öneriniz var mı? fiyattan bağımsız "şu bende var çok memnunum" görüşlerinizi merak ediyorum elbette.

 
fiyattan bağımsız soruyorsanız ben Philips EP5447/90 modeli kullanıyorum. Çekirdeği kendisi öğütüyor. Sütlü/sade bir sürü çeşit kahve yapıyor ve oldukça güzel. Ama belirttiğiniz bütçenin epey üzerinde.


  • faberkastelli  (26.12.23 11:22:47) 
Sade, basit bir filtre kahve istiyorsanız bahsettiğiniz fiyat aralığındaki herhangi bir kalburüstü markanın (Philips, Braun vs) filtre kahve Makinesi gayet iş görür

Ama sütlü seçeneği, latte gibi kahveler devreye girerse iş değişiyor, fiyat artıyor. O zaman espresso makinelerine bakmanız lazım.

Veya Tchibo, nespresso gibi markaların kapsül kahve modellerine de bakabilirsiniz. Daha ucuza sütlü kahve seçeneği sunabilir bu makinelerin size
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (26.12.23 11:54:11 ~ 11:54:54) 
www.sahibinden.com

bende bundan var. yıllardır çok memnun kullanıyorum. bu ilandaki kim bilmiyorum da havadan gelmiş, bence 6 teklif edin, tamam derse şahane makineniz olur.

bu marka italyan kökenli, çok başarılı bir marka. philips satın aldı, sonra philips otomatik kahve makinesi işine girdi.
  • bir ileti paylastim  (26.12.23 13:02:12) 
Sürekli sütlü kahve içmiyorsanız Philips EP2220/10 bütçenize uygun ve size yeter. Bu makinede süt haznesi yok, sütlü kahveleri otomatik yapmıyor ama buhar çıkışıyla süt köpürtüp latte vs yapabiliyorsunuz. Biz iki yıldan fazladır kullanıyoruz, çok seviyoruz.


  • kobuzchu kiz  (26.12.23 13:17:39) 
siemens eq500 kullanıyoruz 2 seneden fazla oldu. çekirdek öğütüyor ve baya çeşit yapıyor taze taze güzel hoş; ama 1)açma kapaması bile törenle, 2) periyodik olarak kireç temizleme zorunlu tutuyor ve uzun (30 dk) 3) damlama kabını boşaltmayı sık istiyor (4-5 kahvede bir) 4) demleme ünitesi üzerinde çok kahve tozu kalıyor ve temizlemek gerekiyor 5) demleme ünitesi çıktı mı girmeyebiliyor (2 defa servis garanti kapsamında değiştirdi). şimdi olsa bu kadar parayı bu makineye vermem, kapsül makine alırım. bir tatilde otelde kullandık, fıtı fıtı yapıyor kahveyi. kat hizmetleri ekibi temizlediyse bilmiyorum ama 5 gün biz dokunmadık cihaza ve rahat 30-40 kahve yaptık.


  • screamshot  (26.12.23 17:53:44) 
Espresso makineleriyle americano şeklinde de yapabilirsiniz, tam filtre kahve değil ama bence araştırmanıza dahil edebilirsiniz eğer cazip bir makine görürseniz.

Veya makine almak istemezseniz alternatif yöntemler var, chemex, v60, aeropress gibi, filtre kahve tarzı ama tabi sütlü içececek kısmını ayrıca halletmeniz lazım. Bir alternatif de moka pot, espresso ve filtre kahve arası kendine has bir şekilde yapıyor kahveyi.
  • mirafiori  (26.12.23 20:33:47 ~ 20:48:37) 
"arada sütlü de yapsın" dediniz diye size sürekli süt haznesi de olan otomatik espresso makineleri öneriliyor. ben şimdi size hayatın sırrını vereceğim.

gidip bütçenize uygun; klasik bir filtre kahve makinesi alıyorsunuz. potu alttan ısıtıp kahveyi sıcak tutan modellerden (çoğu, hatta hepsi böyle zaten, sizin bozulan da böyleydi kesin). sütlü kahve içmek istiyorsanız istediğiniz miktarda sütü kahve demlemeye başlamadan önce potun içine koyuyorsunuz (su konulan yere değil sakın ha, kahvenin akacağı demliğe koyacaksınız). kahveyi bu sütün üstüne demliyorsunuz. cihaz alttan ısıtmalı olduğu için koyduğunuz sütü de ısıtıyor, istediğiniz gibi sütlü kahve içebiliyorsunuz. tek handikapı, kahve demlenirken veya demlenmesi biter bitmez bir fincan kahve alayım diyemiyorsunuz, çünkü koyduğunuz soğuk sütten dolayı kahve epey soğuk oluyor. bir 10-15 dakika beklemeniz gerekiyor. acelem var hemen içeceğim demiyorsanız, 10-15 dakika beklerseniz, cezveyle süt ısıtmaya falan gerek kalmadan sıcacık sütlü kahve içebilirsiniz.
  • kibritsuyu  (27.12.23 10:08:52 ~ 10:12:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.