[]

Ücretsiz video edit programı

Adobe aboneliğim Premiere Pro'yu da kapsıyor ama bilgisayar yeterli olmadığı için çok kasıyor. Uzman değilim, kullana kullana öğrenirim diye düşünüyorum. Güzel animasyonları, efektleri olan ücretsiz bir video edit programı var mı bildiğiniz?




 
Davinci Resolve ü deneyebilirsiniz.


  • lüzumsuz adam  (26.12.23 11:32:57) 
capcut çok iyi ve ücretsiz. tiktok video edit atlyapısı da capcut.


  • walter white kilikli  (26.12.23 17:25:18) 
Premiere ile kasan bilgisayar DaVinci'de daha çok kasar. (dahili ekran kartlı laptoplarda vs. Premiere Pro daha iyi çalışıyor, DaVinci daha ekran kartına yüklenen bir yazılım)

bu arada sıkıntınız program değil codec bazlı olabilir. Eğer telefon/gopro vs. videosu ve h265 codecli mp4 ise, ya bunları prores veya h264 gibi daha rahat çalışılabilen bir formata dönüştüreceksiniz, veya o programların "proxy workflow"una bakın program içinden videolara sağ tık->generate proxy diyip işlemesini bekleyeceksiniz. İsteğe bağlı olarak 1/2 veya 1/4 çözünürlükte ve daha rahat bir codecle işleyecek, kurguyu bu şekilde yapıp export alırken orijinal dosyalarla çıktı alacaksınız. Premiere ve DaVİnci'de bunlar hep birer tık. Ama yazıyla böyle anlatmak zor, keyword: "proxy workflow"

Bu arada evet CapCut birçok işi halleder. Hele shorts/reels vs. yapacaksanız daha iyi. Tahminen o istediğiniz "animasyonlar efektler" Capcutta var, profesyonel kurgu yazılımlarında yok.
  • nhk ni youkosu  (26.12.23 17:58:31 ~ 18:00:21) 
@nhk cevapta anladığım tek kısım capcut'ın işimi göreceği oldu :D yine de teşekkür ediyorum. capcut'ta animasyonların bir çoğu pro versiyonda var sadece, bir de telefonda uğraşmak çok pratik gelmiyor bana.
dediklerinizi yine de araştırıp deneyeceğim.

  • faberkastelli  (27.12.23 08:58:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.