[]

Bu ev sahibine ne yapmalı?

Merhaba, geçen sene 13.000’e bir ev kiraladık. Şubatta 1.senemiz doluyor. Kombi taşındığımızdan beri bozuk ve eski olduğu için yaptırabildiğimiz kadar yaptırdık artık yapılamıyor ve değişmesi gerekiyor. Ev sahibine söyledik. Aldığımız cevap şu: ben de sizinle konuşacaktım 1.seneden sonra 25.000 tl kira istiyorum. Dedi. Biz de mümkün olmadığını neredeyse %100 olduğunu söyledik. Bu arada biz de 25ten fazla yapacaktık. Orta yolu kabul etmiyor. Eğer veremezseniz ben evime taşınırım, çıkın diyor. Tehditvari konuşmalar, haklarımı biliyorum demeler. (Ara zam istemediği için hadi yine iyiymişiz:))

Direkt uğraşmadan avukata mı verelim? Ne önerirsiniz?


 
tahliye taahhütnamesi imzaladınız mı?
ev sahibinin başka evi var mı?
kendisi kirada mı yaşıyor?
avukatla görüşün önce, kafasına göre zam yapan, bu işi azgınlık derecesinde yönetmeye çalışan ev sahiplerinden artık gına geldi.
yüz vermeyin, hak hukuk neyse öyle devam edin. muhatap olmayın derim.
  • erty_ksk  (25.12.23 09:45:59) 
Ev sahibi kendi evimde yaşıyorum demişti, şimdi diyor ki ortaklık vardı benim oturduğum evde, satıldı, ben ev bakıyorum. Sizden de 25bin istiyorum diyor. Tahliye imzalamadık, yani sözleşmeye bakmadım ama öyle bir şeye imza atmadık.


  • maryjane  (25.12.23 09:50:19) 
Avukata verirseniz, iş dallanır budaklanır. Egolar devreye girer ve geri dönüş olmaz.

Çevredeki kiraları da dikkate alarak Tefe-Tüfe artışına razı etmeye çalışın. Bu sene ortalama %50 civarndaydı.

O size ihtar vs. çekerse, avukatınızı devreye sokarsınız.

.
  • kartallar yuksek ucar  (25.12.23 09:51:54) 
Bu ne şımarıklık ya. Paşama bak kafasına göre zam yapıyor. Valla gitsin mahkemeye siz de fazladan vereceğiniz parayı biriktirin dava desen min 2 sene sürecek. Kendi haline yansın ev sahibi de.


  • wild honey suckle  (25.12.23 09:55:47) 
Ev sahibinin elle tutulur bir tarafi yok. Siz zaten yeni kiracisiniz, orta yolu bulmayi da kabul ediyorsunuz. Tahliye taahhutnamesi de imzalamamissiniz. O evde kalmak istiyorsaniz %25 ile hesabina yatirin. Ugrassin dursun. En az 1 sene daha ki evi oldugunu ispatlayamazsa ki bence yalan soyluyor bir sey yapamaz. Tavrina bakilirsa ne halden ne laftan anlayacak biri. Boyle bir karakterle konusarak uzlamazsiniz istedigi parayi vermeyi kabul etmediginiz surece. Acgozlu cunku.


  • balpolen  (25.12.23 10:22:37) 
Ayni durumdaki bir arkadas istedigi rakami verdi adama (3 yillik kiraci), bu sefer de ara zam diye tutturdu. Avukata verdi simdi ama bunalmis artik, cikicam diyodu en son.

Tasinma masraflarini isteyebilirsiniz belki. Ac gozlu bi insanla ugrasmak zor cidden. Allah sabir versin.
  • brkylmz  (25.12.23 11:00:55) 
Siz avukata bile vermeyin, %25 zammınızı yapın bırakın o uğraşsın. Size bir şey yapabilmesi mümkün değil. Bence de %25 hak değil ama bu tip ev sahiplerine maalesef böyle davranmak gerekiyor.
16250'yi yeni zam döneminde yatırın. Taksit ile kombi alıp, ödediğiniz rakamı kira arasındaki farka sayarsınız. Çıkarken de kombinizi söküp eskini takıp çıkın.

  • uzaydan kumanda  (25.12.23 13:12:28) 
%25 yaparsanız muhtemelen 2 sene sonra o evden çıakrtılmış olursunuz.

ev sahipleri yüksekten kapıyı açıyorlar ki düşüğe razı edebilmek için %40-%50 civarı zam yapabilirim, konuşursun edersin baktın yok daha fazla istiyor. Ben %25 yaparım davanı açabilirsin dersin ama 2 sene sonra o evden çıkarsın ve o semtte de kiralar epey artmış olur.

Ben kiracı olarak ev sahibime %50'ye yakın bir zam yaptım ama yine de bu rakam rayiçteki evlerden 4-5 bin kira eksik.
  • liberal  (25.12.23 13:26:54) 
Ya böyle bir adamin seneye sizden tekrar yüzde yuz istememesi imkansiz. Ev sahibi ne derse yap diyecek kimseyi dinleme. Ev sahibin elini verirsen kolunu kapacak biri.

Orta yolu bulmaya calis. Bulmazsa Yüzde 25 yap, kalan parayi kenara koy. Iki sene takıl.

Ev sahibi de kendi oturacak diye dava acsin.
Arkadaş hadi yüzde 25 adaletsiz, yüzde 100 nasıl adaletli...
  • logisticsmanager  (25.12.23 14:13:11) 
Biz %50’ye bile ok iken asla ve asla düşmem diyor söylediği rakamdan. Benim haklarım var diyor anlamadım neyin hakkı; 1.sene olmuş, bir sıkıntı çıkarmamışız, geç yatırmamışız ki geçen sene aldığı kiraya gayet yüzü gülüyordu. Sanırım o avukata verene kadar vermeyeceğiz, gelsin oturmak istiyorsa davayı açsın (ki bu olaya inanmıyorum) , %50 yerine 6 ay %25 alır ne diyeyim ya. Bundan 5 ay önce kombi bozuldu dediğimizde de ev almaktan bahsediyordu. Böylelerine hak değil ya gerçekten.


  • maryjane  (25.12.23 15:59:49) 
Sizin vermeniz gereken Tüfe/ufe sozlesmede ne yazıyorsa. Yüzde 25 önemsiz.
Bu noktada kişi Üfe/tufe kabul etmiyorsa tek hak ettiği yüzde 25tir. Tartışmaya da kapali.

  • logisticsmanager  (25.12.23 16:26:48) 
Bazen kiracılara kızıyorum ama kira vermeyip rahatı yerinde olan ev sahibine de hiç hak veremiyorum.
Ofisi için mahkemelik olan biri olarak diyeceğim şu ki; şu an bu konuda davalar alıp başını gitmiş mahkeme günleri çok ileri tarihli oluyor o yüzden istiyorsa bırakın uğraşsın öyle kafama göre zam yaptım diyen aç gözlüleri süründüreceksin. Halden anlamayan biri olmasa böyle yapmaz zaten.

  • Kediyi üzdün  (25.12.23 18:48:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.