[]

Kepekli sakal ve kepekli kel kafa

Saçlarım döküldüğü için 1 numara kazıtıyorum. Fakat bu aşırı kısa saçla bile özellikle saçın çıktığı yerlerde 2nci gün duş almaz isem kafamı kaşıdığımda kafa derimdeki (yara değil de) yaramsı pürüzlerden kepek dökülüyor.

Ya da duşun ertesi günü sakallarımı kaşıyınca ortaya kepek çıkıyor.

Önerebileceğiniz şampuan var mı?

 
Kepek değildir o, seboreik dermatit olabilir.


  • logisticsmanager  (24.12.23 00:50:37) 
vichy dercos anti dandruff


  • jelly bear  (24.12.23 02:51:18) 
  • evimin paspasi  (24.12.23 13:17:22) 
Bir önceki cevaptaki linkte karbonat içilmesi önerilmiş. Karbonat baz dır. Mide suyu da asit. Asit ve bazın karışmasıyla nasıl bir tepkime olacağını görmek istiyorsanız lavaboya bir miktar karbonat döküp üzerine sirke dökün. Öyle bir tepkimeyi midenize yaşatmak istiyorsanız siz bilirsiniz ama zararlıdır.

Abla, bir yerlerde duyup uygulamış, (bkz: https://eksisozluk1999.com/entry/4657709 ) yaşayıp, kaldırma kuvvetini bulan Arşimet gibi hamamdan fırlayıp videoyu çekmiş.

Saç ve sakalınızda ne olduğunu ve hangi şampuanın iyi geldiğini arkadaşlar yazmış. Başka markaların da aynı işi gören şampuanı var. İlk bir hafta her gün uygularsanız faydasını görürsünüz. Sonra haftada iki güne düşürün. Saçta sakalda köpürttükten sonra 5 dakika bekleyip öyle durulamanız gerekiyor. Devamında haftada 2 günden fazla kullanırsanız faydadan çok zarar görürsünüz.

Derinin havalanmasının işe yaraması nedeniyle sakalınızı kesmenizi öneririm.

Fazla baharatlı yiyeceklerden ve stresten uzak durun. Kaşımamaya gayret edin. Duş veya yüz yıkamasından sonra çok iyi kurulanın. Kulak içi, kulak arkası, kaşlar sakal ve bıyığınızı asla nemli bırakmayın.
  • Mirket  (24.12.23 16:42:28) 
Mirket +1
Yıllardır böyle birileri şu çözüm bu çözüm diye çıkıyor da yok yani. Geçen redditte de çözüm buldum alkolu bıraktım demişti. Millet de ulan ben alkolu bıraktım hiçbir şey olmadi ya da hayatimda alkol içmedim diyordu. Bu karbonat olayi da yıllardır konuşuluyor da öyle herkeste ise yarayan bir şey de değil. Sonra bilmem ne yağı iyi geliyor diyen oldu sonra o iyi gelmiyor dendi.
Kısacası lanet bir hastalik ve mükemmel bir hayat yasamadan yok çözümü. Bana Fransa'daki dermatolog zen olman lazim dedi de hiç hap falan vermedi zen olmak için...
  • logisticsmanager  (24.12.23 17:08:43) 
eczaneden Ketoral (şampuan) alıp deneyebilirsin. (Neutrogena T-Gel de çok işe yaramıştı bende, şu an arada onu kullanıyorum) Zaten büyük ihtimalle ara ara değiştireceksin çünkü bugün işe yarayan şey birkaç ay sonra işe yaramayabiliyor. Şampuan değiştiriyorsun o işe yarıyor falan. Kaşlarımda da oluyor benim, nemlendirici bişeyler sürünce geçiyor, Neutrogena'nın kremleri var veya Arko olabilir.

Mevsim geçişlerinde çok azıtıyor bende. Sonra rahatlıyor. Çok kötü olursa doktor bir krem yazabiliyor ama ben bir sefer dışında kullanmadım, maddesinin bir adı vardı hatırlayamadım şimdi. Deriyi incelten zararlı bişey aslında.
  • nhk ni youkosu  (24.12.23 17:15:01 ~ 17:15:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.