[]

Yurt dışı taşınma

Merhaba,
Türkiye'den taşınırken ne gibi ürünler götürmek gerekir? Gideceğimiz yer epeyce pahalı bir yer. Ptt kargo ile giyim tekstil gonderebiliyoruz sanırım sadece. Elektronik almadıklarını söylemişlerdi geçen sene.
DHL gibi kargolar da hiç yanına yaklaşılır gibi değil.

Kıyafet ve yatak odası tekstili koymayı düşünüyorum. Onun dışında tavsiye edebileceğiniz ürün var mı ptt ile gönderebilecegim?

 
Ülke neresi? Yani miktara göre nakliyeci daha ucuz olabilir.

Mantıken gittiğiniz ülkeye göre bakmak lazım. Elektronik Türkiye'den ucuz olan yere elektronik götürmek mantiksiz ki hızlıca eskiyen bir şey. Satip oradan yenisini almak genelde daha mantıklı.
  • logisticsmanager  (23.12.23 15:59:53) 
Ülke İsviçre. Nakliye firmalarının mobilya taşıdıkları biliyorum ama az miktarda eşyaları kabul ettiklerini bilmiyordum. Onu bir araştırayım, teşekkür ederim.


  • Janisser  (23.12.23 16:18:34) 
@janisser; bu noktada parsiyel yükleme yapan firmalar var. Misal ayda 4 kere çıkıyor. O 4 kerede sizden 5 parca, baskasindan 4 parça alıyor falan bir kamyon yapiyor.
Yani süre baskisi yoksa bulursunuz.

Bu arada İsviçre'de elektrik ürünleri ucuz.
Fransa'da yaşayan biri olarak tekstil dışında pek önermem.
  • logisticsmanager  (23.12.23 17:13:49) 
Avrupaya minivan diye tabir edilen Sprinter ,Ducato tarzı araçlarda metreküp hesabıyla parsiyel eşya taşınabiliyor.Facebookta bu işi yapan şöförlerin/firmaların grupları mevcut.Uluslararası minivan/minivan transport diye aratırsanız çıkar.


  • arenas  (23.12.23 18:21:49) 
Biz geçen sene taşındık İsviçre'ye; büyük eşyalar gelmedi. tum mutfak eşyaları (elektronik olanlar da dahil, çünkü alalı daha bir sene olmamıştı), giysiler, kitaplar, pikap, sevdiğimiz süs esyalari vs gibi ivir zivir, havlular, nevresim takımları dahil ortalama büyük 20 koliydi. Bir de eşimin çok sevdiği bir orta sehpa vardi (biliyorum tuhaf ama satranç takımı vs çıkıyor içinden). Halıları da büyük eşyalara uygun seçip Türkiye'den aldım.

Az eşya da goturseniz, çok eşya da goturseniz açılışta bir gümrük fiyatı var; İsviçre diğer Avrupa ülkelerine göre pahalı. Sanırım 400 frank civarıydı bu ücret. Üzerine bizim kolilerin metrekupunu hesaplayıp fiyat verdiler. Koli ve eşya artrikca daha ucuza geliyor tabii. Bizimki az esyaydi. Totalde 800 frank civarı bir para ödedik tüm işlemlere. Memnun da kaldık. Ve bu goturduklerimkzi 800 franka İsviçre'de almamız mümkün değildi.
  • fraise  (23.12.23 20:25:56 ~ 20:28:42) 
Teşekkür ederim cevaplar için, bilmiyordum bu seçenekleri. Gerçekten iyi oldu.


  • Janisser  (23.12.23 21:39:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.