[]

İntihar etmek bencillik midir?

Tamam herkesin kendi bedeni kendi kararı ama şu nedenle soruyorum: Chester Bennington'ın intiharından bir gün önce çekilmiş bi fotoğrafı var biliyorsunuz eşiyle çoluğuyla çocuğuyla, baktığın zaman herkes mutlu neşeli ama adam muhtemelen ertesi gün intihar edeceğini biliyor ve sonrasında etrafındaki bu mutlu insanların hayatlarının geri dönülemez şekilde berbat bir hal alacağının da muhtemelen farkında, bu bencillik değil mi sizce, yani bana çok acımasız bir hareket gibi geliyor bu. Sizce nedir?

ibb.co


 
Anlık görüntülere takılmamak gerek. İnsan, bir anlık karar ile de intihar edilebiliyor.
Böyle insanlar kendisiyle sürekli konuşma halindedir.
Çıkmaz bir sokakta sürekli bir yol, çıkış aramak gibi gir hal..

Dinimize göre ise intihar eden rahmetten umudunu kesmiş gibi bir hal içindedir. Kişi öldürmekten bile büyük bir günah ve görünürde bu dünyadaki dertlerden kurtulmak isteyen kimsenin ahireti daha fena olacaktır. Ne şekilde intihar edildiyse o şekilde azap görecektir.

(iradesine hakim olamadan intihar edenler bunlardan ayrı değerlendirilir)

Bu konuda uzmanların görüşü ise çoğunlukla intihar çevresel sebeplerle gerçekleşiyor.
  • diyecevaplandı  (23.12.23 11:02:08) 
konunun özünden bir yana, chester hasta. bir gün önce belki bir an önce çok mutlu, birkaç gün önce katıldığı bir podcast var. Oldukça neşeli ve geleceğe dair konuşuyor. Chester'in hastalığının tanısı zaten bu. Tahmin edilebilir bir durum değil bu.


  • sparkle kiddle  (23.12.23 12:12:55) 
Aslında intihar etmeye karar verince insanlar bir plan yaptıkları ve acıları sona ereceği için mutlu olduklarını okumuştum.


  • peki madem  (23.12.23 14:36:42) 
Çocuğu olan birinin intihar etmesi bencillik gibi geliyor. Ama zaten ruh sağlığı yerinde olan biri intihar etmeye kalkmaz. Hayatından vazgeçen biri etrafını nasıl düşünsün.


  • asteriks  (23.12.23 15:33:33) 
insan en sevdiği ve en değer verdiği şeyden vazgeçiyor, o yüzden geride kalanları umursamaması normal değil mi?


  • candide  (23.12.23 17:05:44) 
toprağı bol olsun belkide bipolar hastalığı vardır.


  • komando kani var bende  (23.12.23 17:15:45) 
Bencillik demek subjektif bir yorum. Psikolojide bir sürü teorem var ama kesinliği ve netliği tabi ki bilinemez. İntihar edicek bir kişinin bunu planladığı genel kanıdır. Ancak anlık olanlar istisna gibidir. İntiharı düşünen kişi intihar edene kadar illa ki fark edilmeyi bekliyor, ve belirli işaretler veriyor. Tabii bu işaretleri kendi bildiği için diğer insanların anlaması zor. DÜZELTME Eğer psikozsa bunu tahmin etmek daha belirgin ancak nevroz da fark etmek daha zor.

Bencillik konusuna gelince, insanların ne zorluklar yaşadığını tabii ki bilemeyiz ama bir insan arkasında büyük sorunlar ve bellirli dertler bırakıyorsa bence bencilliktir.
  • mikahakkinen  (23.12.23 20:25:10 ~ 24.12.23 10:07:59) 
Yakın zamanda aile yakınlarımdan birisi intihar etti. İki tane çocuğu var büyüğü daha 10 yaşında var yok
Bence büyük bencillik. Sorun sıkıntı ne olursa olsun çözülebilir. ( ki bizimkinin bilinen maddi manevi bir sorunu yok hatta çevresinde sevilen, çalışkan, uyumlu diye takdir gören birisi).
Hiç bir sebep o iki yavruyu boynu bükük bırakmak için geçerli olamaz benim gözümde.
Bir derdi vardı belli ki içinde, bir de can borcu Allah'a, ödedi ve kendi kurtuldu. Kalanlar bir ömür travma yaşayacaklar.
  • manimani  (23.12.23 22:27:05) 
kardeşlerimden biri eşiyle birlikte intihar etti, ikisini de ben buldum. bundan dört yıl sonra da diğer kardeşim intihar etti, ben teşhis etmek zorunda kaldım. ilk yıllarda bana böyle bir travma bıraktıkları için onlara çok kırgın ama aslında çok öfkeliydim. ancak zamanla onları anladım, asla hak vermedim ama anladım. o an bunun idrakinde olamadıklarını, muhakeme güçlerinin zayıf olduğunu, olması gerektiği gibi çalışamayan bulanık bir zihinle hareket ettiklerini anladığınızda bencillik gelmiyor zira her ne kadar kendi kararı gibi görünse de onun irade göstererek yaptığı bir şey değil intihar.

bazı yazar çizer, entelektüel tayfanın intiharlarını romantize ederek dillendirenler, paylaşanlar, sanki çok matahmış, varoluşsal sancıları çok derin olduğu için bu yolu seçmişlermiş gibi ağdalı ağdalı anlatanlar çok ama çok da daha bencil ve dahi tehlikeli bence.
  • Phoebe  (23.12.23 23:50:00 ~ 23:50:55) 
Her gün yüzüm gülüyor. Ama içimde neler dönüyor kimse bilmiyor. Bu bir lanet gibi. Aklından atamıyorsun. Sonrasını da pek salladıklarını sanmıyorum.


  • kukuleta  (24.12.23 20:05:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.