[]

fişin prizden çıkarılmasını engelleyen sistem

var mı böyle bir sistem? şarj aletimin benden habersiz alınıp başka yere götürülüp takılması ve geri getirilmemesinden gına geldi. her gün deli deli şarj aleti aramaktan yoruldum.

varsa prize taktığım ve benim dışımda şifreyi (?) bilmeyen, anahtarı olmayan birinin fişi prizden sökemediği bir sistem var mıdır?

priz kasasını yerinden söküp arkasından plastik kelepçe geçirip aleti priz gövdesine kelepçelemek geldi aklıma mesela.

aklınıza başka bir şey geliyor mu, ya da bunu icat eden olmuş mudur?

 
locking charger box diye aratınca bir şeyler çıktı ama Türkçesini bulamadım.


  • inheritance  (20.12.23 17:21:25) 
bu kadar karmaşık bir çözüme gerek yok bence. ha uğraşırım derseniz usb çıkışlı sıva üstü priz alıp takarak şarj adaptörünü aradan çıkarabilirsiniz ya da üçlü priz gibi uzatma kablosu ve ucunda küp şeklinde çoklu prizi + usb çıkışları olan prizlerden alabilirsiniz, bunu alıp götürmek mümkün olmaz herhalde. hatta bunların prize takılan kablosuz versiyonları da var, prize başka bir cihaz da bağlı ise söküp götürmezler herhalde, şunun gibi;

tr.aliexpress.com
(amazon Türkiye'de de var, link kısa diye aliexpress'ten verdim)

ya da direkt bilgisayarınıza bağlarsınız telefonu.
  • orient blue  (20.12.23 17:32:27) 
-usb çıkışlı piriz ile değişim yapmak
-aktivatörlü yapıştırıcı kullanıp, şarz aletini ve prizi birbirlerine sonsuna kadar nikahlamak
-Kilitli bir kutup yapıp, içerisine uzatma kablosu ile birlikte adaptörü yerleştirip bu şekilde kullanmak
  • Rao  (20.12.23 17:49:13) 
evet hazırı var.
www.hepsiburada.com

  • akiskan  (20.12.23 17:52:48) 
kablosunu kroşe ile duvara çakmak (veya yapıştırmak) geldi aklıma. kabloyu çıkaramayınca kafasını ayırıp götüreceklerini sanmıyorum. en ucuz ve pratik çözüm bu olur sanki.

kabloyu duvardan kroşesiyle birlikte sökecek azimdeki adam da alsın gözüne soksun artık napiyim. usb'li üçlü prizi de söker götürür bunlar, çare yok.

edit: daha iyisini buldum. bilgisayarın da takılı olduğu üçlü prizdeki yan boşluğa takıp plastik kelepçeyle bilgisayarın kablosuna cırtladım. kelepçeyi kesmeden kimse götüremez.
  • kibritsuyu  (20.12.23 22:53:53 ~ 23:03:40) 
Şarj aletinize kurdele gibi ilk bakışta görülecek bir şeyler bağlayabilirsiniz. Sürekli alınan ve geri getirilmeyen zımbamda işe yaradı. Kişiselleştirilmiş olunca insanlar almıyor, alsa da geri getiriyor.


  • boyalı kuş  (20.12.23 23:16:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.