[]

IPhone Pil Sağlığı

Yaklaşık bir buçuk yıldır iphone 13 kullanıyorum. yaza kadar pil sağlığı iyiydi, sonra bi ara 96 olduğunu gördüm. bugünlerde tekrar baktığımda 89 olmuş. düzgün düzgün kullanıyordum halbuki.

* iphone için bir buçuk yılda 89'a düşmesi normal midir?
* iki yıl içinde 80 altına düşerse garantiden yenileriz demişler garanti kılavuzunda, öyle mi? böyle kullanmaya devam etsem düşecek o zaman?
* dikkatli kullanırsam da garantisi bitene dek muhtemelen 81-82 civarında olacak. napayım, dikkatsiz kullanayım ve garantisi bitmeden servise mi vereyim 80 ve altına düşürüp de?

teşekkürler.

 
Dikkatli/dikkatsiz kullanımın kullanım ömrünü çok etkilediğini düşünmüyorum. Ben hep iyileştirilmiş şarj açık, orijinal şarj cihazı dışında şarj etmeden kullanırım. 2022 Nisan ayında aldığım cihaz şu an %87 pil sağlığı gösteriyor. Muhtemelen ne yaparsam yapayım 2024 Nisan ayına kadar %80'e gelmeyecek ki yaklaşık 5 aydır arabada carplay kullanımı sebebiyle kabloya bağlı geziyorum.

Garanti bitmeden %80 altına düşürebilirsen çok kral hareket yapmış olursun, garantisiz döneme yeni pil ile girersin.
  • en bi orijinal  (19.12.23 22:02:21) 
Ekim 2022'den beri (~14 aydir) iPhone 14 Pro Max kullaniyorum, baktim simdi %98'e dusmus pil sagligi. Esimle ayni gun almistik, onunkine baktim onunki hala %100. Yani sizinki biraz hizli dusmus gibi.


  • sertac akin  (19.12.23 22:10:10) 
nisan 22 alımlı 13 pro

%88 gece takar sabah çıkarırım, carplay ayda 1-2 kez kullanırım, ayda 4-5 kez gün ortasında şarj ederim.
  • prezarlatif  (19.12.23 22:57:43 ~ 22:58:11) 
büyük bataryalı telefonların ömrünün daha uzun gittiğini gördüm ben. Yani SE modeli 2 yılda %82'ye düşerken 12 Plus vs. o kadar düşmüyordu. 3 yıllık iPhone 11 de henüz %82'de mesela. Ama orantılı gitmiyor, ilk yıl hiç düşmeyip sonra birden deli gibi düşebiliyor, sonra %80'lerde stabil kalabiliyor. Apple'ın hesaplama yönteminde veya pillerin yapısında bir iş olabilir.

Benzeri Macbook Air ve Pro arasında da oldu. Herhalde şarj ettikçe ölen pil haneleri benzer sayıda ve 3000 mah olanda daha az yüzdeye tekabül ederken 2000 mah olanda daha çok yüzde gitmiş oluyor gibi yorumladım ben.
  • nhk ni youkosu  (19.12.23 23:12:20) 
Normal düşmesi. 2 yıl oldu benim de %86. herkesin telefon kullanma alışkanlıkları aynı değil. Doldur boşalt sayısı kapasiteyi etkiler.

Garanti şu durumda geçerli: 500 döngüyü geçmeden %80 altında düşmeli. Bu durumda ücretsiz değişim olur ancak.
  • jelly bear  (19.12.23 23:34:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.