[]

Yangın tüpü dolumu

apartmanın yangın tüplerinin tarihi geçti bunların sanırım tekrardan doldurulması lazımmış. nasıl yaptırılıyor bilgisi olan var mı? toplu olarak doldurmak mı yoksa yeni almak mi daha iyi olur.
googlelayınca bir çok tüp firması çıkıyor yapılacak iş standart mı ? rastgele birine mi gidelim.
varsa daha önce tüp doldurtma tecrübesi olanlar kaça hallettiler ve istanbul anadolu yakası için firma tavsiyesi verebilir mi?

tüpler sanırım 6 kglık
birde sanrım 2017 yılında alındı bu tüplerin kaç yıl ömrü var.

 
Yangın tüpü dolumu yapan bir yere götürüyorsunuz. Doldurup dolum tarihine göre etiketleyip teslim ediyorlar.
Yeni almak saçma ve pahalı olur.
Firmaya önceden telefon edin, adresten alıp adrese teslim hizmetleri olabilir.
Standart bir iş. Herhangi bir firma olabilir.
Ömrünü 2 yıl olarak hatırlıyorum. Ancak zaman zaman varsa üzerindeki basınç göstergesinden, yoksa tartarak kontrol edip basıncı azaldıysa süresini beklemeden doluma götürmek gerekiyor.
  • Mirket  (18.12.23 15:36:50) 
tüpün üstünde etiketi var. Hem dolum tarihi ay / yıl hem de ömrü yazıyor. Bendeki 4 yıldı sanırım. Istanbul'da Bauhaus'ta yapıyorlar ama denemedim.


  • wct3 org  (18.12.23 18:27:40) 
yangın tüpü konusunda çok fazla kaçak göçek firma var. bu konuda hassasiyet size kalmış. bu kaçak göçek firmalar gerçekten uygun fiyatlara dolum yapıyor ve test yaptıklarını da söylüyorlar. hatta gerekli belgeleri bile size veriyorlar. ama allah korusun bir kaza anında çalışıp çalışmaması şans çünkü ucuz olmasının bir sebebi var.

tüp sayınız fazla ise bir yangın güvenliği firması ile anlaşabilirsiniz. gelip yerinden kontrolleri yaparlar değişmesi gerekeni götürür değiştirirler size de işlemlerle alakalı servis kağıdı verir.

bir kaç adet tüpünüz var ise arabaya yükleyip bizzat götürüp halledebilirsiniz.

yangın konusunda meşhur firmalardan birisi hassa'dır.
  • bravoteam  (19.12.23 10:31:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.