[]

Deprem Çantası

Deprem çantanız var mı? İçine neler koydunuz? Ben aşağıdaki linkteki ürünü gözüme kestirdim. Rahat bir spor ayakkabı ve yiyecek-içecek dahil etsem yeterli olur mu? Para da koymak lazım sanırım.
Sıradan bir çanta alıp içini ben mi doldursam?

www.amazon.com.tr

 
eksiseyler.com

varsa arabanızda da bir tane bulundurmakta fayda var.
bir de ek yapayım. olası bir deprem anında tüm iletişim kopacağı için walkie talkielerden bir çift alıp birini deprem çantanıza, diğerini arabanıza koyarsanız ve bundan tanıdıklarınıza bahsederseniz biri arabanızın camını kırar ve diğer telsizi alır, göçük altında kalma durumunda iletişiminiz devam eder. düşünmesi çok korkunç ancak hayat kurtarabilir bir önlem.
  • brakgn  (18.12.23 13:30:47 ~ 13:30:59) 
Kendiniz doldurun. Ben bu çantayı aldım baya şey alıyor. ty.gl
6 Şubat depreminde ihtiyaç listelerine ve twitterda dolanan şeylere bakarak ben baya şey koydum.

@brakgn çok haklı. Ben telefonlar çalışmazsa ailemle iletişim kurmak için şunu aldım: ty.gl ancak walkie talkieler göçük altında çekecek güçte değil. Üst seviye telsizler için lisans gerekiyor. Ben deprem sonrası iletişim için düşündüm.

Bir de, evde yakalanacağız gibi düşünüyoruz ama dışarda, başkasının evinde, otelde kalırken de olabilir. Bu yüzden anahtarlığımda düdük, fener, cam kırıcı ve alarm var.

Linkteki çantanın içindekilere ek olarak
Yün içlik/çorap/battaniye
Mini levye - kedim evde bi kapı arkasında sıkışırsa diye, twitterda kedisini böyle kurtaranı görmüştüm
Kedim için mama/vucut tasması
Kar maskesi
Hasta vucut ve saç temizleyici
Yangın söndürücü sprey
İlk yardım çantası
Hazırda evde olan kamp malzemelerimiz
Evin yedek anahtarı
Arkadaşlarımın telefon, adres ve isimlerinin oldugu not defteri
Denizciler icin malzeme satan bir yerden 5 sene bozulmayan yemek barları ve su aldım. Markası seven oceans.
Lastik çizme
Amazon yurtdışından, taşınabilir su filtresi
  • jazzabel  (18.12.23 14:45:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.