[]

İki kedi- kilo problemi

Merhaba,
İki kedim var 5 yaşında olan norveç orman kedisi 6.5 kilo erkek. Kilosu boyuna göre normal ve hep kontrollü yiyor. Dişi kedim smokin, 1 yaşına girdi. 4 ay önce 4.5 kiloydu ancak şimdi 6.5 olmuş boyu da kısa kaldı ve sürekli mama yiyor. Ben çalışıyorum. Gündüzleri evde olmadığım şimdiye kadar hep dolu kap bırakıyordum gün boyu yiyorlardı. Ama küçüğün kontrolü yok kilosu git gide artıyor. mama kontrolünü nasıl yapacağımı bilmiyorum. Otomatik besleme yapan cihazlardan alsam bile biliyorum ki büyük kedimin hakkını da küçük yer bu sefer büyük aç kalır gün boyunca.

Ne yapacağım ben? Daha önce böyle bir şey yaşayan var mı?

Teşekkürler

 
Ağırlıklarının en fazla %5'i kadar yemeliler. Yani günde en fazla 300g kedi başı. Evde oldukları için kedi başına günde 200g fazlasıyla yeter.

Sabah 100g akşam 100g mama verin.
Mama kabı sürekli dolu olmasın.
  • alfired  (18.12.23 06:02:38) 
Bunu ben de bilmek isterdim. Bende de şimdi iki kedi var. Eskiden tek kedi kilosunu çok rahat kontrol altında tutuyordum. Ben de gün içinde çalışıyorum, eve gelince ayrı ayrı beslesem ne olur diye düşünüyorum. Akşam ve sabah iki öğün olacak şekilde. Ama ben de benim smokinden korkuyorum. Beni yiyebilir, ya da uyutmayabilir.


  • SiyamkedisiZorro  (18.12.23 09:31:47) 
Dolu kap olayını 7-8 aydan sonra bırakmak lazım zaten. Sabah akşam iki öğün olacak şekilde besleme yapacaksınız. Miktarı deneme yanılma yoluyla da oturtabilirsiniz.


  • FAtE  (18.12.23 10:05:48) 
Otomatik mama kaplarının kediye göre tanıma sistemli olanları vardı yurtdışında. Önünde kamerası var gelen kediye göre mama düşüyor. Buna bütçe ayırabilirsiniz ancak o şekilde çözülür. Yoksa ayrı ayrı elle beslemek zorundasınız.


  • yenibirgüzelnick  (18.12.23 10:06:35) 
bazı otomatik mama kapları 2 tane hazneye mama veriyor. kameralıda oluyor izlersiniz kim yedi kim yemedi porsiyon ayarlayıp verirsiniz zaten aç olduklarında mama sesi duyup koşarak gidip mamayı hemen yiyorlar bu sayede ikisi aynı anda yerse diğeri diğerinin mamasına sulanmaz.
günde 2 öğün yaparsanız birbirinin mamalarına sulanmazlar aynı anda yiyecekleri için.

www.amazon.com.tr
  • eja  (18.12.23 11:27:23) 
Ben 7.3 kg atletik uzun boylu sarman kedime gramajlı veriyorum, kafası kücücük ama göbeği var. Şişman gözükmese de göbekte yağ var sonucta. Mama paketinde günde 85 gr yazıyor, her markada değişebiliyor verdikleri gram bilgisi, ben şuan sabah 30 gr akşam 6 gibi 30 gr veriyorum kendi ayarlamak zorunda kaldı, önceden 20×4 şeklinde veriyordum sürekli mama istiyordu. Şu an böyle daha iyi gidiyoruz, ve mutlaka senede 1 check-up yaptırın mutlaka.


  • Semi  (21.12.23 23:07:52) 
Evden çalışan arkadaşım bile bu sorunu otomatik mama kabı alarak ancak çözebildi. Sürekli evde olmasına rağmen ve mama üzerinde tam kontrolü vardı. Ama bu insanı eve çok daha fazla bağlıyor ve dışarıda olmayı zorlaştırıyor. Çare ölçülü, zaman ayarlı mama kabı. Bahsettiğim arkadaşımın kedisi bu şekilde çaktırmadan kilo verebildi...


  • silverleaf  (22.12.23 14:59:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.