[]

Kendimi Geliştirmek; Excel Yabancı Dil bilmek yetilere sahip olmak ve ötesi

Giriş;

10 senedir çalışan biri olarak kendimi geliştirdiğime inanıyorum ama son zamanlarda olduğum yerde saymaya başladığımı fark ediyorum ve şu an geldiğim noktada bir basamak daha gitmek istiyorum fakat ne yapabileceğime dair hiçbir fikrim yok.

Bilgiler;

Yaş 34'den sene bitimiyle, birkaç ay sonrasıyla 35.
Havalimanında yer hizmeti veren kurumsal bir firmada masa başı beyaz yaka

Yetiler;
Excel
Yabancı Dil.

Excel'i bildiğimi söylüyorum ama Vba kısmına hiç geçemedim. Öğrenmemi gerektirecek bir durum olmadı. Çok denedim ama sadece ihtiyaçları öğrenebildim. Ötesine geçebilmem için iş sorumluğumum değişmesi gerekiyor.

Yabancı dilde ise, okuduğumu anlama, listening ve speaking iyi ama writing yok.

Soyut olan yetileri pek saymıyorum. İşte öğrenmeyi öğrenmek, problem çözme, analitik düşünce gibi yetilerimin olduğuna inanıyorum.

Yarın, öbür gün karşıma yurtdışı seçeneği çıkarsa hazır olmak istiyorum. Vaktim varken yapayım. Öğrenmeyi öğrenen biriyim cidden. Hazır vaktim yapayım ama ne yapacağıma dair hiçbir fikrim yok.

Tavsiyeleriniz neler?

 
Valla eylem bence bu noktada amaca hizmet etmeli. Eger amac yurtdisi ise yabanci dile(ingilizce oldugunu farsediyorum) calismak en iyisi. Gerekirse sinavlara katilip dili bildigibi gosterir bir sertifika edinmek ilk onceligin olsun bence. Bu sayede ilk basta dil bariyerini ortadan kaldirip sonrasinda diger seylere odaklanabilirsin.


  • j r r tolkien hayrani  (17.12.23 18:21:11) 
@heyecanlı Yabancı dil ingilizce evet.

Genel olarak yaptıklarım hayat standartlılarımı yukarı çıkardı ama bir yerden sonra düz çizgi halinde devam etti. Şimdilik İngilizce'den yardırmaya devam edeyim.
  • put it in your appropriate place  (17.12.23 19:06:43) 
Sadece İngilizce bilmek bu kadar yıl için yetersiz bana göre. Bir yabancı dil daha öğrenebilirsiniz. Almanca olabilir. Her şeyden önce amaç önemli. Amacınız ne? Ben mühendisim ama alan değiştirmek istediğim için İK eğitimi alıyorum. Kendinizi 5 10 yıl sonra nerede görmek istersiniz? Nereye gideceğinizi bilmiyorsanız hiçbir rüzgârdan faydalanamazsınız. Bunlar klişe ama doğru olan şeyler. Ben yurt dışına gitmek isterdim. Bunun için Almanca öğrenip bunu belgelerdim. Sınav olabilir, sertifika olabilir.

Ben İngilizcenin İ'sini iş hayatında kullanmayan fabrika müdürü de biliyorum. Ama herkes gerekli der. Gereklilik duruma göre değişen bir şey.
  • dissendium  (17.12.23 19:34:14) 
- Amacınız ne? Ben mühendisim ama alan değiştirmek istediğim için İK eğitimi alıyorum. Kendinizi 5 10 yıl sonra nerede görmek istersiniz? Nereye gideceğinizi bilmiyorsanız hiçbir rüzgârdan faydalanamazsınız.
+ Bu konuda her kelimesine katılıyorum. Excel'i bu düşüncüyle öğrendim. Bugün personeller gelip gelip bana soruyorlar. Buna bağlantılı olarak ikinci yabancı dili bu nedenle öğrenmeye çalışmadım. Çünkü ne yapacağıma dair bir motivasyonum yok.

- Ben İngilizcenin İ'sini iş hayatında kullanmayan fabrika müdürü de biliyorum. Ama herkes gerekli der. Gereklilik duruma göre değişen bir şey.
+ İngilizceyi iş için öğrendim ama sahip olduğum işte ingilizce gerekmiyor fakat bir şekilde gündelik hayatıma adapte ettim. Okuduğum bazı kitapların Türkçe çevirisi yok mesela. Beklemektense Orijinal dili İngilizce'yse direkt öyle okuyorum. Yurtdışı gezilerimi tek başıma İngilizce sayesinde yapabiliyorum. Oynadığım oyunlar bile daha anlamlı oluyor.
  • put it in your appropriate place  (17.12.23 19:55:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.