[]

iş yeri masraf formu

selamlar. ilk kez iş için yurt dışına gittim. kredi kartıyla yaptığım harcamaların bazılarının kredi kartı slipleri var, fatura yerine bunları vermem sorun olur mu? yani iş yeri bunları kabul eder mi? bir de uber gibi bi uygulamadan taksi kullandım, onların da faturası uygulamada yok, sadece yaptığım harcama görünüyor ama banka dekontu var, dekont çıktısı alıp koysam yeterli olur, değil mi?

daha önce masraf yazmadım hiç, o yüzden biraz yabancıyım bu konulara, saçma şeyler soruyo olabilirim :)


 
bu arada tüm alışverişleri kredi ve banka kartıyla yaptım, yani hepsinin dekontu var ama dekontta da sadece harcanan para görünüyormuş, detay bi şey yokmuş yeni fark ettim :)


  • nathanieltroy  (17.12.23 01:12:04 ~ 01:14:22) 
bunların hepsini şirketin ilgili birimine sorabilirsin.
neyi kabul edecekleri şirketten şirkete değişir.

  • jelly bear  (17.12.23 01:25:10) 
Sirkete göre değişir. Benim sirkette bazı harcamalar için harcamanin screenshotu bile yetiyor. ama her şey için sap expense için uygulamasindan bir sürü sey giriliyor.

Arkadaşın sirkette ise hiç bir şey istenmiyor.

Git sor öğren, biz de böyle ogrendik :)
  • logisticsmanager  (17.12.23 02:15:26) 
uber uygulamasindan fatura olusturup mailinize atabiliyorsunuz.

Faturam yok diye almamazlik yapmayin. Sizin sahsi kredi kartinizi sirket icin kullanmaniz bile sirket icin bir iyilik aslinda. slip ile masraf formunu olusturun sorarlarsa yok dersiniz. ne olursa olsun oderler. keyfi gidilmedi sonucta
  • isminivermekistemeyensuser  (17.12.23 09:31:02) 
Bizde fatura harici harcama kabul edilmiyor. Slip sayılmıyor yani.


  • mirty  (17.12.23 10:18:12) 
Teorik olarak, müdürünüz onaylarsa ve muhasebeciniz üşenmezse her türlü kabul edilir, isterse hiç belge olmasın. En kötü ihtimal belgesiz harcama ve kanunen kabul edilmeyen gider olarak kaydederler.
Ama arkadaşların dediği gibi şirket iç işleyişi önemli. O yüzden şirkete sorun, hatta bilmiyordum yeniyim kozunu kullanın. Bundan sonrasında da şirket kuralı neyse ona uymaya çalışırsınız.

  • zikardo  (17.12.23 14:07:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.