[]

Schengen en erken başvuru süresi

Alman devletinin sitesinde "Schengen Vizesi başvurunuzu en erken seyahatinizden üç ay önce gerçekleştirebilirsiniz." ibaresi varken iDATA "Seyahatinize 6 ay kala başvuruda bulunabilirsiniz." demiş. Haziranda başlayacak olan EURO 2024 için başvuru yapmak istiyorum. Ocak ayında başvursam, şubat-mart gibi de onay alırsam sorun yaşar mıyım?

tuerkei.diplo.de
www.idata.com.tr

 
Şu an için idata randevu tarihlerinin 2-2.5 ay sonrasına verildiğini de hesaba katmak lazım.1 ay da evrak teslimden sonraki bekleme süreci var.1 Aralık için randevuyu Eylül ortasında almıştım.Şu an zaten şubat sonu mart başına evrak teslim randevusu veriyordur idata.


  • arenas  (16.12.23 08:36:25) 
ben daha yeni aldım almanyadan vizeyi. evrak tesliminden 44 gün sonra çıktı vize. 6 ay önceden başvurabiliyorsanız beklemeyin son 3 ayı falan. idata'da yazan bilginin yanlış olması mümkün değil, yetkilendirilmiş aracı kurum neticede. zaten erken başvurmanın bir dezavantajı yok, vize başlangıcını seyahat tarihinize göre belirliyorlar. erken başvurursam vize erken başlar, erken biter endişeniz olmasın yani.


  • faberkastelli  (16.12.23 09:54:15) 
sorun yaşamazsınız zaten şu an erken ocak sonuna randevu var.


  • kablelvuku  (18.12.23 13:12:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.