[]

DDOS Saldırganı gibi görünme ama aslında öyle olmama

Selamlar. Girdiğim bazı siteler tarafından bloklanıyorum. IP adresinizden çok fazla sorgu gönderiliyor tarzı uyarılar alıyorum. Sanki DDOS saldırısı yapıyormuşum gibi fakat öyle bir durum da yok. Bazen 5-6 kere captcha çözmek zorunda kalıyorum. Virüs filan bulaştı diyeceğim ama Macbook kullanıyorum. Sebebi ne olabilir acaba fikri olan?

Tarayıcı olarak Chrome kullanıyorum. DNS ayarı açık, genelde Cloudfare veya Opendns seçili oluyor.

imgur.com

 
telefon mobil internetinden hotspot acip denediginde ayni davranis tekrarlaniyor mu?


  • arakaali  (16.12.23 00:05:30) 
geçmişi temizle. gizliden dene.


  • jelly bear  (16.12.23 00:32:14) 
@arakaali O durumda bunu yaşadığımı hatırlamıyorum hiç. Modemde bir sorun olabilir diye düşünüyorum. Superonline fiber yeni ZTE modemini kullanıyorum. Modemi resetleyeceğim ama Superonline fiber şifresini vermediği için cesaret edemedim.


  • otonomo  (16.12.23 00:45:28) 
Anlatması biraz uzun ama GNAT denen IP birleştirme uygulaması yüzünden IP'niz zararlı bir kaynak ile çakışıyor olabilir. internet IP'nizi whatismyip'den öğrenip şuradan kontrol edin. mxtoolbox.com
Turuncu butondan "Blacklist Check" seçin, eğer IP'niz listeleniyorsa sebep budur. Modemi açıp kapamak çıkış IP'nizi değiştirerek bu sorunları çözerdi eskiden.

  • engelbert humperdinck  (16.12.23 00:54:41 ~ 00:55:24) 
ben de son durumda @engelbert'in dediklerini diyecektim sorunun cevabina gore. cgnat'te seninle ayni ip'yi kullanan bir kisi nasty hareketler yaptiysa bloklanmistir. musteri hizmetlerini arayip kameralarima baglanamiyorum ip'mi degistirir misiniz diyebilirsin. ama bu bir sure sonra duser. en temizi static (sabit) ip hizmeti alabilirsin belirli bir aylik ucret karsiliginda.


  • arakaali  (16.12.23 01:04:57) 
engelbert ve arakaali +1

artık tüm servis sağlayıcılar ip kıtlığından dolayı cgnat kullanıyor. bu da halihazırda sana atanan ip'nin aynı anda başka birçok müşteriye atandığı anlamına geliyor, yani bir ip'yi aynı anda onlarca ya da yüzlerce kişi kullanıyor olabiliyor. atanan diğer müşterilerin kötü bir eylem yapmasına bile gerek olmayabilir bu şekilde captcha'lara takılmak için, bir ip'yi aynı anda çok fazla kişi kullanınca sistemlerde şüphe uyandırıyor ve captcha sormaya başlıyorlar. modemi kapatıp açarak ip değiştirmeyi deneyebilirsiniz, daha temiz bir ip'ye denk gelebilirsiniz.
  • kim bilir  (16.12.23 03:39:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.