[]

Otomatik vites hakkında

Öncelikle selamlar. Yıllarca manuel araç kullanıp ilk kez otomatik vites araca geçtim. Youtube'da bu konuda bir sürü video buldum. Fakat hepsi birbirinden farklı söylüyor.
Araç clio tce X-TRONİC
Şimdi arabayı parkettim. Motor çalışıyor ayagım frende ve vites D'de . Önce el frenini çektim. Ayagımı frenden çektim yük el frenine bindi. Yani araba bunu hissettiriyor. Sonra aracı P'ye alıyorum. Sonra kontagı kapatıp eve topukluyorum. Fakat P'ye aldıgım anda sanki yük geri şanzımana binmiş gibi hissediyorum. Bazısı da diyor ki en başta D'deyken ayagın frendeyken N'ye al sonra el frenini çek ayak frenden kalksın. Sonra parka al ve ızdırabın bitsin. Bunu yapınca da şanzımana yük binmiş gibi hissediyorum.

Sizce bu işin oluru nedir?

 
Abi N'ye alıp el frenini çekeceksin, N'ye alınca boşa almış alıyorsun, boşa alıp el frenini çekince yükü şanzımandan kurtarmış oluyorsun.


  • Bir ben var benden şurada  (15.12.23 00:24:50) 
Fren - N - el freni çek - frenden ayağı çek -p - kapanış


  • titanic kemancısı  (15.12.23 00:27:05) 
Ben de direk P'ye alip sonra el frenini cekiyordum hep. Demek ki ben de yanlis yapiyormusum. Peki benim durumda ne oluyor araca, fark ne?


  • va  (15.12.23 08:57:53) 
Park et
Boşa al
El freni çek
Ayağını frenden çek
Araba kendini saldıktan sonra tekrar ayakla frene bas
Vitesi P'ye getir
Motoru Kapat

Aslında bu alışkanlık sadece eğimli yollar için geçerli, olayı da aracın yükünü şanzıman kilidine bindirmemek. Düz yolda bir numarası yok, ama alışkanlık yapılması için iyidir.
  • John Bloor  (15.12.23 11:47:22) 
va, sanzimana yuk biniyor

@herkes +1
  • foster  (15.12.23 11:51:24) 
vites d konumundayken el freni çekilmez ya p yada n konumunda olması lazım. dediğiniz arabayı bilmiyorum ama normalde vites d de kaldığı sürece araç gitmek isteyecektir binen yük motordan gelen yük olmasın?


  • bravoteam  (15.12.23 11:58:06) 
  • edaddy  (15.12.23 14:40:35) 
ayağın frendeyken boşa alıp el frenini çektikten sonra p'ye alıyorsun. ama bu yöntemle de el frenini çekince hissettiriyor. genel bilinen bu ama gerek olmadığını söyleyenler de var.


  • paintov  (15.12.23 23:46:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.