[]

yurtdışına gidişte tüyolar neler

merhaba arkadaşlar, yılbaşından önce yeşil pasaport sahibi olacağım ve yurtdışını deneyimlemek istiyorum.

agoda ve skyscanner indirdim ve flypegasusun 1 euro biletlerini kovalayacağım buna da tamam. couchsurfing tavsiye eder misiniz mesela?

ama bunlara ek olarak ne yapmam lazım sizce?

yeşil pasaport uzun zamandır beklediğim bir şeydi. hakkını nasıl verebilirim?

 
en ucuz avrupa biletini almak ve oralardan diğer ülkelere bağlanmak.

mesela ankara'daysanız ankara-varşova. gez toz oradan 20 euroya brüksel'e, brugge'e gibi.

kombine yapın gezilerinizi.
  • summerjam0306  (14.12.23 18:36:51) 
45+ yaşında falan mısındır bilmiyorum ve İngilizcen nasıldır? ama yetişkin interrail biletine bir baksana?

İtalya'dan gir, güney Fransa, istersen Belçika->Hollanda istersen aşağıya İspanya'ya rotayı kır şöyle güzel bi dolaş dolaşabilirsen.

Ben 2013'te (annemden dolayı) yeşil pasaportumla hayvan gibi avrupa turu yapmıştım, kafamıza esti rotayı değiştirdik polonya'ya gittik falan. Elinde açık bilet olunca harika oluyor sadece hostel ayarlaman gerekiyor. Yetişkin biri otel ayarlar ama ucuza bişeyler bulsan falan...
  • nhk ni youkosu  (14.12.23 20:00:46) 
airbnb +1

couchsurfing'i kullanmadım ama airbnb +1
  • put it in your appropriate place  (14.12.23 22:22:10) 
Son seyahatlerimde Airbnb'ler otellerden daha uygun degildi hic bir zaman, otel tuttum, son dakika iptal riski var acikta kalma riski var. 2017-2018'e kadar mantikliydi cunku cok daha uyguna geliyordu. Ayrica airbnb'nin sehirleri nasil mahvettigi ortadayken de desteklemek icimden gelmiyor ama kisisel tercih.


  • mirafiori  (15.12.23 12:33:39) 
daha once hic tek basina gezmediyseniz couchsurfing - duzgun bir host ile - daha iyi bir secenek olabilir, aksam disari cikabilirsiniz, gezilecek yerlere iliskin fikir verir vs. ilk kez yurtdisina cikacaksaniz da ben de italya, ispanya gibi daha keyifli, gezilecek yerleri cok ve daha kolay yerlerden baslamayi tavsiye ederim. buralarda ayrica aksam disari cikip bir bara falan giderseniz de birileri ile tanisma olasiliginiz, muhabbet, keyifli bir aksam gecirmek daha olasidir. bir de nasil yerlerden hoslaniyorsunuz o onemli, sehir turu mu seviyorsunuz, doga mi, deniz mi vs.


  • songforsomeone  (15.12.23 13:35:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.