[]

elektrikli araba almak düşündüğüm kadar saçma mı

yolda bi yerde kalsak napacaz, bi de şarj edeceğin yerde sıra varsa of beklemek ölüm gibi lan. bi de araba soğukta bekleye bekleye o batarya hiç olmaz mı voltajı düşmez mi kapalı garaj olmadan olur mu öyle? kafamda deli sorular. ev 6 katta evden de şarj edemeyecem hiçbi zaman..




 
Kendi dusuncemi soyliyeyim. Suan icin evin ikinci arabasi olabilir. 3-5 yil sonrasini bilemem. Pazar buyuyecek, beraberinde altyapi sorunlarini getirecek. Bunlar netlestikten sonra tek arac elektrikliye gecilebilir.


  • balpolen  (14.12.23 15:16:16) 
Birde yaklasan pil değişimi var, bence henüz erken


  • mirty  (14.12.23 15:26:05) 
3-5 kere tesla kiraladim.
araclar pahali, ayni fiyat araliginda enteresan alternatifler var.
extended range versiyonu 120km sabit hizla 300km zor gidiyor.
%10'dan %70'e yuksek hizli sarj ile dolmasi 45 dakika suruyor.
bence teknolojinin oturmasina daha 5-10 sene var.
  • cooperr  (14.12.23 16:11:48) 
Kendi adıma mesafeliyim.

Bana göre elektrikli araç almanın ön koşulu aracınıza tahsisli bir otopark yeri ve o yerde şarj etme altyapısının hazır olmasıdır. Bu yoksa her seferinde nerede şarj edeceğim derdi olacaktır ki uzun vadede çok yorar.

Şu an araçlar yollarda ve uzun vadede ne gibi sorunları oluyor, o menziller gerçekten yıllar geçtikçe aynı kalacak mı, bataryanın ömrü dolduğunda ne yapılacak bu gibi konuları bilmediğimden şu an almam. İstasyonların yayılması, şarj sürelerinin kısalması, bataryaların geleceği, bakım servislerinin yaygınlaşması gibi konular bence kritik. Bunlar için de birkaç yıla ihtiyaç var.
  • Lethe  (14.12.23 16:21:42) 
evin ikinci aracı olarak eqa250+ aldık. 3 hafta oldu 3000 km yaptık. kapalı garaja wallbox kurdum ve rutin şarjı evde yapıyoruz. uzun yola gidince de yoldaki hızlı şarjlar ile şarj ediyoruz.

her köşede var. plug share uygulamasını indirmiştim, bi' çevrede var mı, nasıl çözerim eve wallbox kurana kadar diye düşünmüştüm. her yerde var.

en uzun 7 saatlik yola gittik. 500 km. bir defa şarj için durduk. onda da avmde oyalanırken geçti süre(45dk). istersen 15-20 dk aralıklarla durarak da çözebiliyorsun ki %80'e kadar çok daha hızlı şarj oluyor.

neyse teknik detaylar her yerde var.

kimi için çok saşma. benim için çok makul bir fikirdi. şimdiye kadar memnunum, 8 yıl batarya garantisi var. 3 sene içinde satmayı düşünüyorum ki alacak kişi 5 yıl garantisi var diye içi rahat alsın.

pil teknolojisi gelişiyor muhabbeti de bana çok anlamlı gelmiyor. bir ara ben de 3 senede bir araçlarda makyaj geliyor, dur şimdi almayalım modunda geziyordum ama ömür geçiyor. bir yandan bir şey bekleyerek ne kazanılacak?

bekleyelim 2025 yılında toyota 1000km menzilli pili 10 dk da şarj etsin falan. ben sevinirim. üçe beşe bakmam elimdekini satar gider onu alırım. o sene de biri gelir, 2000km menzilli 5dk şarj çıkacak bekleyin der. biri de gelir, o hızlı şarj altyapısı daha yok bekle der. sonra başkası çıkar, geçen aylarda tanıtılan elektrikli uçan araçlar yaygınlaşacak 2035 i bekle der.

isteyen bekler, sonu yok.

şartları uyan herkes için güzel, eziyet olacağını düşünen için de cidden gereksiz, sırf hype var diye de alınmaz.

shell,trugo vs ciddi yatarım yapıyor. her yerde daha da hızlı artacak istasyon.

özetle, en sık hangi yolda kullanacaksınız, menzili kurtarır mı, senede kaç defa uzun yola gidiliyor, onda araç kiralasanız, benzinden edeceğin karı karşılar mı, her defasında avm, benzin istasyonu vs. de 40-45 dk geçirmek ve her yolculuğu ufak da olsa planlamak sizin yaşam tarzınıza uygun mu, aracı satarken 2. elde beklentinizin altında satmak sizi üzer mi(teknoloji hızla gelişerek elindeki aracın görece eski kalması sebebiyle) gibi sorulara cevap verip almak ya da almamak lazım.
  • bir ileti paylastim  (14.12.23 16:32:37) 
evet çok saçma. elektrikli arabaların bu ülkede tutma şansı yok.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (14.12.23 16:38:23) 
Türkiye'de araba alırken gözetilecek ilk konu aracın ikinci el piyasasıdır.

Bu araçların ikinci el piyasası oluşmadan ben almam. Alana da karışmam.
  • Mirket  (14.12.23 16:47:12) 
şarj süresi 10 dakikaya inmedikçe, mesafeler de 1500 km'ye çıkmadıkça ben almam.
kıçıma rahat batmadı henüz.

  • etna  (14.12.23 18:52:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.