[]

motosiklet

daha önce sormuştum olmaz demişlerdi ama motosikleti 5-6 adımlık merdivenden indirip çıkarmak istiyorum. motosikleti dışarı bırakamam çalınabilir. bodruma koyabilirim ama.

125cc'yi ya da 50cc'yi üzerine binmeden iterek merdivenden indirip çıkartamaz mıyım? gaza basmadan, çalıştırmadan gidonlardan tutup itmeyi düşünüyorum. şu videodaki arkadaşın yaptığı gibi.

youtu.be

ya da merdivene rampa yapabilirim. şu çocuğun yaptığı gibi azıcık gaz vererek ayaklarımla da yere basarak indirip çıkarmayı düşünüyorum. olur mu?

www.youtube.com

olmuyorsa insanlar nereye koyuyor motoru? herkesin garajı yoktur. dışarı bırakmak da tehlikeli geliyor.

 
Üstüne binmeden, yanında durarak yapılacaksa alan buna müsait olmalı. Merdiveninizin ve girişin fotoğrafları ve ölçüleri avrsa fikir verelim. Hem motorcu, hem böyle motor saklamış, hem de her türlü amelelikten anlayan biri olarak faydam olabilir :)


  • John Bloor  (14.12.23 12:28:51) 
Eğer aynı kişi iseniz ben de yanıt vermiştim diye hatırlıyorum, arşive bakmak zor geldi şimdi :)

Doğru hatırlıyorsam dar, dik ve kısa bir alan vardı, bir yanında da duvar olduğu için motoru güvenle tutacak pek alan kalmıyordu. Bence olmaz o iş. Binerek hiç olmaz, iterek de çok güç olur ve mutlaka bir noktada o motor oradan düşer.

Öne arkaya, hatta gövdeye sağlam kalın zincir ve kaliteli kilit takıp geçin bence.
  • orient blue  (14.12.23 12:48:08) 
@john bloor alta fotoğrafları ekledim. amacım merdivenin yarısına ya da tamamına betonla bir rampa yapıp oradan indirip çıkarmak. motora binmeden ilk videodaki arkadaşın yaptığı gibi gidonlardan tutarak indirip çıkarmak istiyorum. bana oradan geçer gibi geliyor. sağda duvar var ama ilk 2-3 basamakta sorun olmaz. sonraki basamaklarda ise sol tarafta boşluk var aslında buradan pek belli olmayan. o yüzden genişliği ucu ucuna da olsa iterek sığar gibi. ama motosikleti bu kadar dik bir rampadan gidondan tutarak itebilir miyim bilmiyorum. hiç binmediğim için emin olamadım. ama sanki olur gibi geldi.

@orient blue evet bendim :D ilk videodaki gibi iterek neden olmasın? bu arada merdiven değil tabii betonla falan rampa yapmayı düşünüyorum. onu eklemeyi unuttum.

duvar pek sorun olmuyor. ilk 2-3 basamakta sağ taraf boş. sonraki basamaklarda da sol tarafta bir boşluk var.


imgur.com
  • blackkmamba  (14.12.23 13:38:11 ~ 13:51:55) 
olmasına olur da ben koyduğunuz fotolardan dolayı öyle dedim. kısa ve dik bir rampaydı sanki. hız alıp ittirecek yer de yoktu. ufacık da olsa o motor 100 kilodur. deneyin isterseniz ama bana olmaz gibi gelmişti.


  • orient blue  (14.12.23 14:39:15) 
evet eski fotoğraf biraz kötüydü. merdivenlerin berisi görünmüyordu. ondan yanlış fikir vermiş olabilir.

genel olarak 5-6 adımlık bir merdivenin olduğu yere rampa yapsak üzerine binmeden ilk videodaki gibi iterek çıkartabilir miyiz? rampada da düz zemindeki gibi itilir mi? çalıştırmadan iterek rampadan çıkarsa oradan bir şekilde geçiririm diye düşünüyorum.
  • blackkmamba  (14.12.23 15:28:45) 
küçük bir rampa ile gayet yapılabilir ama basamaklardan zor.


  • chavezding  (14.12.23 17:24:51) 
çok dar ve çok dik, basamakların haricinde aşmanız gereken bir doğalgaz kutusu ve kaldırım tretuarı var.

merdivenlerin tam ortasına 20 cm kadar beton dökülerek denenebilir, ama oldukça zor olacak.

Motorun yanında durup, geri geri inersiniz. motorun kıçı kapıya gelince motora oturur o şekilde içeri girersiniz.

yanında durarak kapıdan geçemezsiniz büyük ihtimal.

Çıkarken de direkt gazlayıp çıkarsınız.
  • John Bloor  (14.12.23 17:45:49) 
@john bloor gerekirse merdivenin yarısından çoğuna betonla, parke taşıyla falan rampa yapabilirim. inerken olur gibi geliyor ama çıkarken de aynı şekilde çıkar mı? gaza basmadan iterek çıkarmayı düşünüyorum.


  • blackkmamba  (14.12.23 19:17:48) 
Fotoda çok dik görünüyor. Hulk değilseniz o dik açıyı azaltmadan mümkünatı yok iterek çıkartamazsınız :(. Bir de o açıda motoru indirirken muhtemelen arka çamurluk basamaklara sürtecek ama siz bilirsiniz.


  • orient blue  (14.12.23 20:43:43 ~ 20:52:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.