[]

İşyerinde gerginlik yaratan konu hakkında tavsiye isteği

Herkese merhaba, iyi günler dilerim. Ara ara işteki sorunlarımla ilgili destek almak için bu platforma yazmış ve fayda görmüştüm. Umarım bu sorunum hakkında da yardımcı olabilirsiniz.
İdari işler ve satın alma bölümündeki aşırı iş yoğunluğu ve psikolojimin bozulması nedeniyle 2023 yılı Şubat ayında genel müdür ile görüşerek yazı işleri ve kararlar şubesine geçiş yaptım.
Geçiş yaptıktan sonra nisan ayında idari işlerdeki bir personelin eşi kanser hastalığına yakalandı ve bu yüzden ekim ayına kadar çalışamadı. Yerine de kimseyi almadılar.
Bu süreçte işlerden anladığımdan dolayı idari işler ve satın alma müdürü benden destek vermemi istedi, bu süreçte satın almalar çok yoğunlaştı ve çoğu eforumuzu satın almalara yönlendirdik, personel özlük işleri ve TSE belgelerinin hazırlanması işleri arka planda kaldı ve aksamaya başladı. Daha sonra ben de uzun bir yıllık izne çıktım ve döndüğümde yeni bir personel alınmıştı, O'nun eğitimiyle, işin öğretilmesi ile uğraştım ve daha sonra da satın almaların EKAP (Elektronik Kamu Alımları Platformu)na girişiyle uğraştım, bu da 1-1,5 ay kadar sürdü.
Bu zaman zarfında personel özlük dosyalarındaki karışıklıklar, eksikler arttı, şimdi de 8-12 Ocak 2024 haftasında TSE denetlemesi var ve hiçbir evrak hazır değil.
Bu arada idari işlerdeki arkadaş eşini kanser nedeniyle kaybetti, Ekim ayından bu yana yarım gün çalışıyor, sömestra kadar çocuğunun düzeninin oturması için o şekilde izin aldı. Zaten kafası da bulanık ve kendini tam olarak veremiyor yarım gün de çalıştığı için.
Özetleyecek olursam bu personel özlüklerindeki sıkıntılar ile TSE denetlemesi belgelerinin eksik olmasını ne idari işler ve satın alma müdürü ne de bölümdeki personeller farkında görünüyor. İdari işler ve satın alma müdürüne zaten başka bir sorumluluk daha verdiler ve çoğu zamanını o iş alıyor ve baya gergin. Bu arada ben hala idari işlerde bir masada oturuyorum. Ondan dolayı bu olayların farkındayım.
Şimdi ben bu sıkıntıları idari işler ve satın alma müdürüne aktarmak istiyorum ama kadın zaten çok gergin ve sinirli birisi, sana zamanında destek ol demiştim, neden bunları da halletmedin diye bana bağırıp, çağırır mı diye endişe ediyorum, ama dediğim gibi işler çok yoğundu satın alma yönünden ve ben bu bölümde Şubat ayından itibaren çalışmamama rağmen destek oldum. Önümüzde 3 haftalık bir süre var, yeni başlayan ve eğittiğim arkadaşla bu işlerin üstesinden geliriz, yazı işleri ve kararlar şubesi zaten baya sakin geçiyor ve gün içinde sıkılıyorum.
Ama dediğim gibi bu kızma, bağırma, çağırma olma ihtimali düşüncesi beni geriyor ve stresten dolayı hastalanmama neden oluyor.
Siz bu durumda nasıl bir yol izlerdiniz? Açıkca anlatıp, nolursa olsun mu derdiniz, yoksa sen bu bölümde değilsin zaten, müdür ve personeller farkına varsın ve endişe etsin sana noluyor boşver mi derdiniz.
Ben zaten bu kadının gerginliklerinden ve bağırıp, çağırmasından da psikolojim bozularak bölümü terketmiştim.
Kafam çok karışık, yazdıklarım da karışık olabilir, sorarsanız daha detaylandırabilirim. Tavsiyelerinize ihtiyacım var, herkese huzurlu, sağlıklı günler dileklerimle.

 
Kafa dengi olduğuna inandığınız ve onun da silsilede üstünde olan birine başvurun.
Tabi konuşmaya karar verdiğiniz kişi ile kendisi arasında sadece iş yakınlığı olsun.

Yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen biri olmasın.
  • diyecevaplandı  (14.12.23 10:33:02) 
öncelikle yönetici sen değilsin planlamayı o yetkidekilerin yapması lazım
eksikler hafta sonu fazla mesai ile kapanabilir

adaletsiz iş yükü dağılımı var, mesaiye rağmen de yetişmez diyorsan bu konuda takvim ve plan hazırlayıp amirine başvurman gerekiyor
  • mantık  (14.12.23 11:06:04) 
senin sorumluluğunda değil ise neden karışasın ki?


  • elorelia  (14.12.23 12:43:55) 
Amirlerinizin bunları görüp, gözlemleyip düzeltmesi gerekiyor, siz fazla karışmasanız iyi olur. O tiplere bir şey olmaz zaten denetimi de güzelce atlatırlar. Ola ki atlatamazlarsa, size suç atacak olurlarsa net bir şekilde bunun onların sorumluluğu olduğunu söyleyin. Şu yukarda yazdığınıza bakılırsa siz bu anlattığınız hazırlıkların sizin sorumluluğunuzda olduğunu sanıyorsunuz ve işler ters gidip size kızsalar haklı olduklarını düşüneceksiniz. Hayır asla böyle bir şey yok. Kamu kurumunda hiyerarşi çok kuvvetlidir, oradaki en ufak aksaklıktan amiriniz sorumludur, sizlik bir şey yok. Bu arada bölümde insan eksiği varsa o da onların sorunu, siz sağlıklı çalışma ortamı olan yere geçin bir an önce. (Yanlış anlamayın, insanlar fedakarca ve görevinin üstünde çalışmalı ama sizin dediğiniz gibi ortamları biliyorum, o ortamda verimli bir şey üretemezsiniz).


  • firez  (14.12.23 20:50:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.