[]

Güvenlik kamerası önerisi / güvenlik sistemi önerisi

Merhaba teknoloji guruları,
en kısasından özetlemeye çalışayım: yokluk içerisinde iş yeri kuruldu, çevrede de saçma tipler mevcut. iç mekan için bi kamera aldık, kendi kendini kapatıyor, saçmalıyor. zor zahmet kamera alınacak. bu işten anlayan ve önerisi olan var mıdır:
1 ya da 2 dış mekan, iç mekan için 3 ya da 4 kamera kurmay planlıyoruz. almışken bir kere yapmak istiyoruz. dış mekan için gece görüş ve birazcık geniş açı önemli ve minimumda olup, teknik kabiliyeti iyi olsun istiyoruz. dönebilen olabilir ama sensörlü olmasına gerek yok, mahallede dolanan çok kedi var.
iç mekanda da kibar dursa iyi olur. çünkü basık tavan var ve de kocaman bi şey absürd durabilir. birazcık farkedillip caydırsın ama kaba görünüp dalga da geçirtmesin arayışındayız.
teknik olarak 3-4 gün en fazla 1 hafta görüntü kaydı olabilir.
telefon sistemi kurmak önemli, canlı da izlenecek. bir de eski dvd player büyüklüğünde cihazlar oluyor, o kadar açılmak istemiyoruz. 4-5 kamera için böyle bir şeye girmek istemem. ama teknik olarak bilemem.

Son olarak, esenyurt'ta tekel cinayeti olmuştu, hatırlarsınız. sözlük'te ilgili başlıkta şu şekilde değinenler olmuştu: 'türkiye'de böyle olaylar her gün oluyor, ama adamların güvenlik kamerası o kadar iyi, görüntü ve ses kaydetmiş ki , her ayrıntıyı gördük ve olay oldu' gibisinden yorum olmuştu.
belki oradaki sistem kadar mükemmel değil ama iyicine önereceğiniz bir marka, sistem vs var mıdır? kurup, takabilecek kapasitede insanlarız. ama kağıt üzerinde özelliklere bakıp, gözle farkedilmeyecek özellikler için paralar harcayamacak durumdayız. önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
sevgiler ve şimdiden iyi seneler :)

 
Aşağıdaki adresi inceleyin, işletmenize en uygun çözümü bulun ve ilgili sistemin piyasada fiyat araştırmasını yapın.

www.hikvision.com
  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (14.12.23 02:04:18) 
dönen ve sensörlü falan kameralar acayip pahalı şeyler zaten hocam, sizin işinizi görebilecek kameraların en az 4-5 katı etiketleri var.
dvd player kadar cihaz dediğiniz şeyler de kayıt cihazı, içine sabit disk takılıp kayıt yapmaya yarıyor. eğer tüm kameralarınızı IP kamera olarak alırsanız ve hafıza kartına kaydetme özelliği olursa, yani sadece modeme bağlanıp internete çıkabileceklerse, kayıt cihazına gerek de olmayabilir çünkü çok uzun bir kayıt tutmasına gerek yok diyorsunuz.
reklam yapmış gibi olacağım da tekron marka starlight model kameralar gördüm, kızılötesi yerine bildiğimiz led aydınlatması var, diğer kızılötesi gece görüşlü kameralar gibi değil de vurduğu yeri gündüz gibi gösteriyor, işinize yarayacak bir şey olursa değerlendirilebilir. fiyatları da ekonomik diye hatırlıyorum. bulamazsanız bana ulaşın, öğrenmeye çalışırım.
  • gkhncnzdgn  (14.12.23 03:53:00) 
6 kamera için ahd, hdcvi bir sistem kurmak mantıklı olur.Hikvision, dahua, uniview veya neutron marka setler satılıyor trendyolda v.b sitelerde, bunlara bakılabilir.

Telefondan veya bilgiayardan izleme ip adresi veya p2p özelliği kullanılarak yapılır.

2mp sistem genel olarak iş görür,5 mp ise daha iyi ancak fiyatı %35 seviyesinde artırır.
Görüş açısı olarak çok geniş olsun isteniyorsa 2.8mm sabit lens tercih etmek gerekir yoksa 3.6mm sabit lensli bir kamerada iş görür.

www.trendyol.com

www.trendyol.com

www.trendyol.com



En önemlisi bütçe nedir? Yukarıda yazdığıma alternatif olarak tplink, xiaomi tarzı ip kamera alıp, içine sd kart takılarak da kullabılabilir, dış ortamda bu tip kameraları kullanmak sağlıklı olmaz. Dış ortam için olanların fiyatıda yüksek kalır.
  • sealth  (14.12.23 09:37:31) 
güvenlik ve network işleri yapıyoruz. benim tavsiyem IP kamera ve poe nvr kullanın.

poe nvr cihazlarda kayıt cihazı ve kamera arasına cat6 kablo çekersiniz. kamera kendisini çalıştıracak enerjiyi kayıt cihazından alır. kayıt cihazının yanına güç kaynağı koyarsanız hem elektrik kesintilerinden dalgalanmalarından cihazı korursunuz hem de elektrik yokken bile bir süre daha kayıt alabilirsiniz.

hikvision kameraların geniş açı mikrofonlu ip dom serilerine bakın hem kibar durur hem de geniş alanlarda iyi performans verir. muhtemelen youtubeda kayıt örnekleri de vardır. sonrasında ihtiyacınıza göre kayıt cihazı ve ve içine harddisk alacaksınız.

eğer rj45 konnektörler ile daha önce uğraşmadıysanız başlangıçta sizi uğraştırabilir ama en kötü bi elektrikçi çağırım uçlarını çaktırırsınız.
  • bravoteam  (14.12.23 11:59:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.