[]

İstanbul'u kuzeye taşımak

Arkadaşlar İstanbuldaki bu çarpık kentleşme nasıl önlenebilir ve nasıl bir plan yapılabilirdi sizce?Bu trafik nasıl önlenebilirdi.Mesela kuzey yönünde genişleesi sağlanamaz mıydı sizce? Böylelikle daha ferah geniş trafiksiz alanlar olmaz mıydı?




 
İstanbul'un ciğerleri Kuzey ormanlarından ne kaldıysa gitsin, ne gerek var ki oksijene diyorsan taşınır tabii.

Örneğin tekstili Anadolu'da bir şehre taşıyacak her tür tedbiri almak iyi bir yöntem olabilir mesela.
  • Mirket  (13.12.23 22:02:41) 
istanbulu genişletmek yerine istanbula göçün önlenmesi, nüfusun azaltılması lazım. onun için başlıca sektörler anadoluya kaydırılmalı. istanbulu herşeyin merkezi olmaktan çıkartmalı.


  • my fault  (13.12.23 23:38:34) 
bir kere istanbul cazibe merkezi olmaktan çıkarılmalıydı. yani nüfusu azaltacak ya da kümeleşmeyi en aza indirgeyecek çözümler sunulmalıydı. ama biz aksine istanbul daha da dolsun üstüste yaşayalım diye projeler geliştirdik. finans merkezi olsun kanal istanbul olsun yüzlerce avm ve rezidanslar olsun hep yanlış politikalar güdüldü. kentsel dönüşüm adı altında yıkılan 2 konut yerine 10 konut yapıldı. eskiden iki aile oturuyordu orada şimdi 10 aile için yer açtık aynı metrekareye.

artık bir çok şey için çok geç istanbul için. ama tersine göç teşvik edilebilir. örneğin emekli olup istanbulda yaşayan adama memleketine taşın, maaşın x tl daha fazla ödeyelim de ya da taşınması için destek ol vs.

almanya'nın nüfusu bizden daha fazla ama adamlar öyle bir yerleşmiş ki büyük şehirlr çok daha dengeli bir nüfusa sahip.

kuzeye taşımak da ayrı bir hata olabilir. bahsedildiği gibi kuzey ormanları da giderse iyice b*k çukuru oluruz.

kısaca bu saatten sonra güzel bir şeyler yapmak çok çok zor.
  • exlibris  (13.12.23 23:39:10) 
önlenemez, istanbul daha da patates olacak


  • mysql34  (14.12.23 00:01:22) 
Önlenmesi zor. İstanbul hem Anadolu'daki fakirlik yüzünden iç göç alıyor hem de ihaleci-inşaatçıların boğaz ve manzara fotolarıyla başka ülkelere de pazarlama stratejisi nedeniyle dışarıdan talep alıyor.
Kuzeye doğru zaten genişledi. Su havazaları etrafı doldu.
Dışarıdan orman gibi görünen yerlerin içinde, derinliklerinde ilerleyince siteler villa kentler görürsünüz.
  • hebanon  (14.12.23 02:21:32) 
İstanbul'u kuzeye genişletmek nüfusa bir 5-10 milyon daha eklemek, daha fazla otoyol yapmak, kaosu artırmak anlamına gelir.

Trafiği önlemenin yolu nüfusu azaltmaktan geçiyor. İstanbul'da trafik ne zaman azalıyor bir düşünün. Bayram tatilleri, sömestr tatilleri, okulların tatil olduğu dönemler. Yani insanların şehir dışına gittiği veya okulların kapalı olduğu dönemler.

İstanbul'un tarihi boyunca neden güney bölümünde yerleşim oldu, bu insanlar kuzeye yerleşmeyi bilmiyor muydu acaba bunu düşünmek lazım. Bu bölgeler yoğun orman ve su havzalarının olduğu bölgeler.

Şu dakikadan sonra yapılması gereken bana göre organize sanayi bölgeleri, tekstilkent, kuyumcukent gibi bölgelerin kademeli olarak başka şehirlere taşınmasıdır. Şehrin nüfusunu yavaş yavaş aşağı çekmek ya da en azından artmasını engellemek gerekiyor. Sonrasında ada-pafta bazında kent tasarımını baştan ele alıp gecekondudan bozma yapıları düzenli mahallelere çevirmek gerekiyor (Fikirtepe'nin yeni ve iğrenç şekli değil)

Bu dediklerim asla yapılmayacak, mevcut yönetimin sizin trafik derdinizi çözme, yaşam kalitenizi artırma gibi bir derdi yok. Olsaydı Ankara'daki bankalar gereksiz yere İstanbul'a taşınmazdı. Ne kadar yol, köprü, araç geçişi, trafik, benzin tüketimi = o kadar yüksek vergi ve diğer gelir kalemlerinde artış demek.
  • Lethe  (14.12.23 16:36:01) 
super fikir de parasini kim odeyecek? herseyin ustune milyarlarca belki trilyon dolar sifirdan altyapi masrafi demek.

trafik sadece toplu tasimanin iyilesmesiyle cozulebilir.
  • hot potato  (14.12.23 16:57:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.