[]

Yedek Parça Bulmanın En Doğru Yolu (Toyota RAV4 2005)

Selamlar.

Birkaç parçaya ihtiyacım var. Ayna, yan ayna kapağı, stop lambası gibi. Bunları en uygun fiyatla nereden bulabilirim?

Orijinal/muadil ve yeni/eski olması kritik değil.

Tüm yedek parçacıları tek tek aramam mı gerek? Yoksa bunun daha kolay bir yolu var mı?

NOT: Ankara ve İstanbul bana çok uzak. Ama İzmir'e yakınım.

Teşekkürler.

 
İstanbul'daysanız Marmaray Yenikapı İstasyonu civarında yedek parçacılar var. Tiryaki Hasan Paşa Sokağı civarındalar. Bildiğim, şuna git diyebileceğim bir yer yok ama oralarda bulursunuz büyük ihtimalle.


  • cosmicstring  (13.12.23 11:26:12) 
sıfır şart değil diyorsan ankara'da ostim'de bir yıldız sanayi sitesi vardır. hurda araba mezarlığı. dağ taş çıkmacı.

orada bir toyotacı bulup sorabilirsin.
  • kibritsuyu  (13.12.23 11:39:56) 
Sadece Japon ve Kore araba parçaları satan oto parçacılar var, genelde oto sanayilere yakın, parçacıların yoğun olduğu bölgelerde olurlar. Onlara bakmalısınız, ekstrem parçalar onlarda olur.

İnternette de böyle bir firma bulunabilir pek tabi.
  • John Bloor  (13.12.23 11:46:23) 
Deneyimlerimi paylaşayım:

Parça bulmak için internetin altını üstüne getirmek, parçacılara telefon etmek gerekiyor. Parçaların araçla uyumlu olması çok önemli. Bazı parçacılar doğru parçaları bulmak için şasi numarası üzerinden sorgulama yapıyorlar.

RAV4 için 3-4 nesil var. Bir nesil için uyumlu olan parça o nesil içinde tüm (veya bazı. bundan emin değilim.) modellerle uyumlu. Örneğin 2. nesil 2000-2005 arası modelleri kapsıyor. Örneğin 2002 model bir araca uyan ayna 2005 modele de uyuyor/uyabiliyor. Bu bilgi parça ilanlarında 00-05 şeklinde yer alabiliyor. 2005 şeklinde internet araması yapınca bulunamayabiliyorlar. 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 biçiminde yazsalar keşke.

n11, trendyol, hepsiburada gibi bilindik sitelerde de bu parçacıların dükkanları olabiliyor.
  • pantepember  (25.12.23 12:56:19 ~ 12:59:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.