[]

Maaş ödemesi için Şahıs Şirketi Kurmamı isteyen işveren, bu normal mi?

Bir şirkette tam zamanlı olarak çalışıyorum. maaşımı düşük göstereceklerini ve serbest meslek makbuzu keseceklerini söylemişlerdi.

şimdi maaş ödemesi için şahıs şirketi kurmamı istiyorlar. edevlet şifremi ve e imzami falan istemişler. biraz komik geldi.

bu süreç normal mi? daha önce şirket falan açmadım. o yüzden pek bildiğim işler değil.

daha az vergi vermek için mi yapıyorlar bunu? bana eksisi ya da artısı ne olur sizce? teşekkürler.

yaşım 35

 
bunu yapan cok sirket var
yurt disindalarsa boyle yapiyorlar
yazilim dunyasinda populer

ama asla kimseyle sifrenizi paylasmayin
  • foster  (12.12.23 21:08:27) 
öncelikle sigortanızı yapmayacaklar. bağ-kurlu olacaksınız ve primleri siz kendiniz ödeyeceksiniz. ayrıca kdv ödeyeceksiniz, fakat onlar da sizin kestiğiniz faturalardan oluşan gelir vergisi stopajınızı ödeyecekler. sizin üzerinizde bunlara ek olarak mali müşavir, bazı diğer vergiler, ruhsat harc vb. de olacak. sadece bunun için şahıs şirketi kurmanızı istiyorlarsa tamamen sizin aleyhinize.


  • malheiros  (12.12.23 21:47:47) 
Daha önce sizinkiyle alakasız bir şirkette kendi bagkurumu başlatmaya zorlandım, sırf bu vergi avantajlari vs nedeniyle. Muhasebesini de sözde kendi muhasebecileri tutuyordu. Kaydimi kapatali 4 yılı geçti hala onlarin isguzarligi ve savsaklamasi nedeniyle arada vergi cezasi geliyor. Onlara odetiyorum haber verip ama çok sıkıldım. Şimdi olsa aslankavjl etmezdim.


  • sanguine  (12.12.23 21:54:17) 
İş Hukuku anlamında da hakların yok oluyor böylece.

Brüt ücret kadar eline kdv hariç para geçecekse senin için mantıklı. Aksi halde saçma bir durum
  • fistikthecat  (12.12.23 22:12:16) 
1. sanguine + 1.
2. Şifrenizi asla kimseye vermeyin.

  • alfired  (12.12.23 23:11:58) 
eminize net geçenin %75 fazlasını isteyip ltd şti kurun, kendi muhasebecinizi kendiniz bulun, arabanız varsa kuracağınğz şirkete satıp vergiden düşün, tel, yakıt, yemek, ulaşım, iletişim vb masrafları gider gösterin.
Sanırım bir muhasebeciye danışıp artılarını eksilerini tartın.
Ama şifreyi vermeyin
  • sagini solunu bilmez cahil  (12.12.23 23:18:20) 
e devlet şifresi ve dahi imza istemek ne demek lan oha. Şiddetle reddedin. Böyle saçmalık mı olur? Sadece sizin hesaptan cimer'e küfür yazmak bile başınızı feci derecede belaya sokabilir. sonra da derdinizi kimseye anlatamazsınız. aman diyeyim.


  • 655320  (13.12.23 05:26:38) 
Sigorta, kıdem tazminatı, is kazası ve meslek hastalığı Sigortasi vb gibi maliyetlerden kurtulmak adina böyle bir talepleri var sizden. Son zamanlarda çok yaygınlaştı.
Şifrenizi evet vermeyin ama maalesef o da çok yaygın artık özellikle böyle durumlarda.

  • 2027  (13.12.23 07:14:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.