[]

Bu fırının ideal kek pişirme ayarı ne olabilir?

Merhaba, yeni bir kek duyurusuyla karşınızdayım. Haftasonu yeni bir mini fırın aldım. Tabii fırını alır almaz son zamanlarda sarmış olduğum üzere kek yapma deneyimine giriştim. İki kez yaptım, ikisinde de iyi sonuç alamadım. Şöyle;

180 derece, 35 dakika:

- Kömür gibi yaktı, komple heba oldu.


150 derece, 25 dakika:

- Bölgesel siyah siyah yanıklar oluştu, kalıbından çıkarınca bıçakla tıraşlamak zorunda kaldım.
- İstenilen düzeyde kabarmadı.
- İçi güzel kıvamda pişmişti.

Bunların doğrultusunda bu fırının hem yakmayacak hem içini iyi pişirecek hem de iyice kabartacak düzeydeki kek pişirme derecesi ve süresi ne olabilir sizce?

 
daha yeni kek yaptım 180 derecede fansız ayarda 40 dk pişirdim tam oldu. sizin fırın biraz kötü sanki. ya da yanlış ayarda mı çalıştırıyorsunuz? ya da kekiniz fazla mı küçük acaba?


  • jelly bear  (12.12.23 15:07:09) 
180 derece 40 dk oluyor benim de genelde, çok yaygın olan kumtel minifırınlardan benimki

sen biraz deneye yanıla fırının dilini bulacan sanki :/
  • freebird5406_2  (12.12.23 15:09:58) 
eski kumtelim çok ısı kaçırdığı için 45 dk sürüyordu 180 derecede

varsa fanını açın bence ısı eşit dağılmıyor olabilir.
  • 9kuyruklukedi  (12.12.23 15:13:39) 
bir fırın termometresi alıp fırını çalıştırdığınızda kaç dereceye geliyor ölçün. fırının ayarı kaçık belli ki.

örn : www.amazon.com.tr
  • inheritance  (12.12.23 16:54:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.