[]

ingilizce için bilgisayar oyunu

böyle hem oynayıp hem geliştirelim ingilizcemizi. hemen fm diye atlamayın onu sevmiyorum. tycoon oyunları gibi hani kafa patlatmadan farketmeden öğrenelim, oynayalım.




 
rpg oyna. dragon age origins, star wars knights of the old republic, witcher falan.


  • fortisvita  (04.07.10 15:41:47) 
daha başka?


  • sarper361  (04.07.10 15:45:26) 
gta
sims
max payne
ve bilimum yazı içeren oyunlar.

özellikle kelime düzeyinde çok faidesi oluyor. ama ne olursa olsun önemli olan algıları açık tutmak...
  • ucan sincap  (04.07.10 16:06:19) 
e ben bunları oynadım. daha başka yok mu yav?


  • sarper361  (04.07.10 16:10:17) 
ya öğrenmek isteyene her oyun yararlı olur. orta ve üzeri seviyede gramer bilginiz olduğunu var sayarsak alt yazılar ve diyaloglar içeren her çeşit oyun işinize yarar. ben oynamış olduğum oyunlardan ve ingilizceme etkilerinden örnekler vereyim:

age of empires age of kings ve the conquerors: strateji oyunlarının temel terimleri, asker çeşitleri, bina isimleri vs.

red alert 2 serisi: yine temel strateji, ara videolar ve ünite replikleri oldukça akılda kalıcı. yine bina isimleri falan filan.

need for speed 2, nfs 3 hot pursuit, nfs underground vs: arabaların aksamları, yarış terminolojisi vs.

gta serisi (hastasıyım): gta 2, gta 3, vice city, san andreas bunların hepsini arka arkaya üçer dörder kere bitirdim. ingilizceme olan katkıları yadsınamaz. her şekil cümle kuruluşunu duyabilirsiniz, çeşit çeşit kelime öğrenebilirsiniz.

diablo 2: yine uzun yıllar oynadım, birçok kere bitirdim. en başta yaratık öldür görev yap level atla olayındaydım, sonradan karakterlerin bütün diyaloglarını okumaktan, gidişatı anlamaya çalışmaktan zevk aldığımı keşfettim, tekrar tekrar oynamaya başladım. rpg oluyor bu, bunda da fantastik terimlerle ilgili kelime dağarcığınız gelişir. yok werewolf, firebolt, raise skeletal mage, fist of heavens, blizzard bilmemne.

size tavsiyem altyazılı diyaloglu 3d shooter'lar veya gta benzeri oyunlar.
  • i ve been mistreated  (04.07.10 16:49:35 ~ 16:50:14) 
assassin's creed oynayabilirsiniz. orada baya konuşuyorlar, görev falan veriyor işte işinize yarayabilir.


  • rubiks cube  (04.07.10 16:55:00) 
rome total war, medieval total war 2, empire total war. bu tip oyunlar dolu dolu olur ingilizce yönünden.


  • baldur  (04.07.10 16:56:24) 
adventure oyunlarda deneyebilirsin.cokca diyalog barindirir ve genelde alt yazi imkani da bulunur. grim fandango tavsiyem. biraz zor ve eskidir ancak.


  • oharro  (04.07.10 19:17:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.