[]

Olum korkum hayatimi yonetiyor

Bundan kurtulamiyorum. Kendime gore riskli buldugum seylerden kaciniyorum. Terapistim "yasayan olu" olunuyor bu sekildeden yuruyor. Anlayamiyorum. Kabul ediyorum zaten durumumu. O yuzden gidiyorum. Ama ben bi yere varamiyorum bu doktorla ya. Beni yasayan olulukten kurtar o zaman yani yok sanki sorunu goruyor ama cozum uretemiyor...


Ilk gittigimde depresyonum da tepe noktasinda oldugundan genel bir degerlendirmede ilerledik. Ama bu konum "ana konu" olamiyor bir turlu bu adamin elinde. Onu biraktigim an iyice bosluga dusucem diye devam ediyorum. Ya allah rizasi icin birini onerin bana. Direkt bu konudan gireyim istiyorum yeni biriyle. Artik sulu goz biri degilim. Sakince anlatabilirim derdimi gidecegim kisiye. Boylece konuya odaklaniriz belki. Sakinligimin sebebi erapiler degil, lustral.. beni asiri hissizlestirdi gerci bundan da pek de memnun degilim ama daha iyi "gozukuyorum".
Bu adama gittigimde ilk 3 seans habire agliyordum...


Ve kendi deneyimlerinizi de, fikirlerinizi de yazar misiniz. Olum cok korkutucu benim icin ama tabii ki bir gun olucem. Icimden, bir tepe insan oldu simdiye kadar senin ne ozelligin var, bi tek sen mi degerlisin diyorum. Onlar da neler hissetti kim bilir, as bunu artik diyorum ama mantigim one gecmiyor bir turlu. Yapmak istedigim, hatta yapmam GEREKEN cogu seyden vazgeciyorum. Ve daha da hirslanip sinirleniyorum bu "beceriksizligim" karsisinda..

Bana bi yol gosterin nolur.


Cok hizli dusunuyor sanki beynim. Icinden cikamiyorum. Ruyalarim bile gariplesti.
Yardim bekliyorum cidden her telden ne olursa olsun bana fikir verin lutfen.

Kisi onerecekler icin istanbuldayim. Avr.

Tesekkurler

 
öncelikle birisini önerecek değilim ama şimdi psikolog bir arkadaşıma mesaj atıp bu konuyla ilgili çalışmış bir tanıdığı var mı diye soracağım.

ikincisi benzer şeyleri ben de yaşadım hatta hala yaşıyorum diyebilirim. belli ki hayatınızda yolunda gitmeyen bir şeyler var ve bu da depresyona yol açmış, boşluğa düşmüşsünüz. bu boşlukta da insan bu konulara çok kafa patlatıyor. aslında hepimiz ölümden korkuyoruz ama çoğumuz bunu bastırmış durumdayız. günlük hayatın temposunda kimsenin aklına gelmiyor. işte sizde ortalama bir insanın günlük temposu olmadığı için bu tarz şeyler düşünüyorsunuz.

benim tavsiyem ölüm korkusunu yenme üzerine değil de bunu ortaya çıkaran sıkıntıya odaklanıp çözmeniz. eminim ölüm dışında da başka kaygılarınız vardır, zaten tüm korkuların ana sebebinin ölüm korkusu olduğu söylenir. yani sizi bunu düşünmeye itecek sorunu, depresyona girmenize sebep olan sorunu çözmeniz lazım, bu olunca tüm sıkıntı da geçecektir.
  • candide  (11.12.23 20:09:24) 
Emdr terapi deneyin, altinda mutlaka bir sey vardir. Cok net sonuc aliniyor.


  • kassiopeia  (11.12.23 22:43:07) 
Her şeyden önce insan kendini doktorudur, sizi sizden iyi kimse anlayamaz.
Önce kendinizi tanıyacaksınız, tüm düşüncelerinizi kağıda yazacaksınız ve parçalara ayırıp ele alacaksınız.
Gerekirse chatgpt uygulamasına yazıp , analiz etmesini isteyin size fikir verecektir.
Çoçukluğunuzdan başlayarak yazın, travmalar, baştan geçen kötü olayalar vs. her şey kağıtta olsun.

Ara ara tekrar okuyun ve üzerinde düşünün bunların bir sebebini kendinizde bulabilirsiniz bana göre.

Eğer olmadı, bu gibi korkuların ilacı insanlara yardım etmektir, eğer inancınız varsa, dernek, vakıf vb. gibi sosyal
yardım kuruluşlarına başvurun görev alın, oda olmuyorsa belirli tutarlarda yardım gönderin.

Bu sizi vicdanen rahatlacak , yaptığınız iyiliklerin karşılığını alacağınız düşüncesi ağır basacak bu korkunuzu yenmenizde
büyük faydası olacak diye düşünüyorum.

Ayrıca hormon ve vitaminlerinizi kontrol edin, yediklerinize dikkat edin, doğal beslenmeye çalışın, çeşitli ve bol miktarda
baharat tüketin.

Terapist olarak ta bir kedi edinin ki sürekli yanınızda olsun ve enerjinizi düzenlesin.
  • Rao  (12.12.23 00:02:49) 
Panik atak gibi. Psikiyatriste gitmelisin


  • ferenc  (12.12.23 02:58:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.