[]

kediler ne kadar saldırganlaşabilir?

merhabalar, sokakta sahipsiz bulduğumuz kedilere baktığımız bir barınağımız var, yaklaşık 20 kedi var bu açık barınakta. etrafı tamamen korumalı tellerle çevrili, dışarıdan bir hayvanın girmesi pek mümkün değil. tüm kediler düzenli olarak besleniyorlar ve veteriner kontrolündeler.

yolda ölüme terkedilmiş bir yavrumuz vardı, tedavilerini yapıp bu barınağa getirmiştik, diğer yavrularla da oynamaya başlamıştı 1 ay içinde. şu an tahmini 6 aylıktı. dün barınağın köşesinde bir yerde paramparça halde bulduk. çok detaya girmeyeceğim ama vahşice öldürüldüğü çok belli, bazı uzuvları dahi kopmuş durumda.

merak ettiğim şey şu, kediler bu kadar vahşileşebilir mi? uzuv koparacak kadar güçlüler mi? eğer dışarıdan başka bir vahşi hayvan girdiyse bunu bilmek ve önlem almak istiyoruz. eğer kediler böyle vahşileşebiliyorsa barınaktaki diğer yavru kedilerle alakalı nasıl önlem alabiliriz? sizce bu olay neden gerçekleşmiştir.

 
evet vahşileşebilir, insanlar bu yüzden hayvan barınaklarına karşı çıkıyor, yazın ayağı sakat bir kedi bulup belediye veterinerine götürmüştüm bir hafta on gün barınakta kaldı, almaya gittiğimde kedinin başka yerleri ve kuyruğunda parçalanmış tedavi edilmiş (tentürdiyot sürmüşler) yaralar açılmıştı


  • freebird5406_2  (11.12.23 18:05:47) 
Hocam kediler kişisel çıkarları için evcilleşmiş gibi yapan canlılardır, isteseler parça pinçik yaparlar hasmını çok güçlüler ve saldırganlardır normalde, bal porsuğu gibi düşün o kadar vahşileşebilirler isteseler.


  • Bir ben var benden şurada  (11.12.23 18:58:49) 
Ev ortamında çok daha fazla kedi, çok uzun süredir bakan arkadaşım var mesela. Devamlı da bir sirkülasyon halinde. Ondan bu tür bir saldırganlık hikayesi duymadım. Buna yakın bişey bile duymadım. Çok dar bir alan değilse, kedi de 1 aydır oradaymış, alışmış, 6 aylık çok küçük de değil tuhaf geldi çünkü aşırı bir durum. Freenin verdiği örnek hijyen şartlarından dolayı kafeslerde yatak yarası gibi yaralar da oluşabiliyor hayvanlarda, öyle bişey olduğunu düşünüyorum. Sizin barınak nasıl bir yer fikrim yok tabii. Ama dışardan müdahale ihtimalini de tamamen elemeyin. Kamera sistemi kurun böyle durumlar için. Ne olduğunu öğrenmek gerek.


  • sibertenik  (11.12.23 19:27:51) 
Kediler birbirini parçalamaz.

Yüzlerce kedi ile yaşadım. Hiç böyle bir şey olmadı, çevremden de duymadım.

Barınağa telin altından veya üstünden gelincik girmiş olabilir.

Bir de tavuk besliyorsanız, tavuk yapmış olabilir, tavuklar et yer ve hasta/güçsüz olanlara grup olarak saldırırlar. Bizzat şahit oldum. Yaklaşık 5-6 aylık bir kediyi komple yemişlerdi, sadece postu kalmıştı. Bir de horoz yediler. Malesef ...
  • alfired  (11.12.23 21:02:40) 
daha çok köpek saldırısına benziyor. aynı alandaki tek bir kedide bu durum olduysa garip diğerleri kaçmış bu nasıl kaçamamış. ya da hastalanıp öldü ve bir hayvan yaptı desek bu da hemen olmaz fark edilirdi. kediler ölümüne aç kalmadıkça başka bir kediyi yemez veya parçalamaz.


  • orpheus  (11.12.23 23:02:00 ~ 23:05:31) 
kuduz kediler çok saldırgan olabilir.


  • ferenc  (11.12.23 23:41:09) 
kediler vahşileşir birbirlerine zarar verirler de uzuv koparacak bir durum olmaz bence. kuduz durumunu bilemem ama başka bir hayvan gibi duruyor


  • paintov  (12.12.23 12:16:04) 
bir arkadaşımın yıllardır baktığı kedi (5yada 6 yaşlarında) biranda psikopata bağlayıp kızın ağzını yüzünü dağıttı. sebebini anlayamadık hiç. kolları bacaklar yara içindeydi dudağı ve dili de aynı şekilde. yani evet kediler vahşileşebiliyor.


  • hobarey  (12.12.23 13:11:34) 
kedi istese bizi bile parçalayabilir.


  • sta  (13.12.23 20:42:49) 
  • Mirket  (13.12.23 22:27:20 ~ 22:48:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.