[]

Gümrük vergisi 150 euro sınırını geçince ne oluyor?

ürün gümrükte mi takılıyor. %50 ye mi çıkıyor vergi oranı ve acaba gümrükte takılan ürünü nasıl alabiliyoruz. kendi şehrimize mi geliyor ürün yoksa istanbul gümrüğünde mi oluyor? evrak lazım sanırım ne evrağı veriyoruz gümrüğe?




 
Astarı yüzünden pahalıya geliyor ve almaktan vazgeçip geri gönderiyorsun. Çıkan masrafları görünce aklın hayalin durur yani, hiç girme o topa.


  • halitkin  (11.12.23 15:49:11) 
1 liralık ürün 2-3 liraya çıkıyormuş. %50 falan değil en az %100-200den bahsediyorlar.

Ticaret yapıyor gibi bir sürü belge gerekiyormuş.
outdoorforum.com.tr

"Diyelim 300 Euro bedelle çadır satın aldınız.
%20 gümrük vergisi
ÖTV (özel tüketim vergisi)
%4 ila %20 arasında ek gümrük vergisi

ve bunlara ek olarak
gümrük müşaviri ücreti (500 TL)
gümrük müşavirine noterden vekalet (600 TL)
paket ufacık olsa dahi, tüm bu işlemler sürerken oluşacak 1 haftalık antrepo bedeli (1500 TL) (Ürünün bekletildiği depo gibi düşünün)
ödemeniz gerekiyor.

300 Euroluk bir malzeme için + 6000-7000 TL masraf ödemeniz olası."

edit: bu yazı yazıldığında euro 19,75 tl
  • nhk ni youkosu  (11.12.23 16:05:02 ~ 16:10:52) 
Paradan önce en sıkıntısı islemleri kendinizin yapamamasi.
Bu sebepten gereksiz. Kendiniz yapsaniz ucuz olacak da illa gümrükçü ile çalışmak gerekiyor.

  • logisticsmanager  (11.12.23 16:39:23) 
eğer bir kargo firması ile geliyor ise;

kargo firması ya sizi arıyor yada mail atıyor, diyor ki ürünleriniz gümrük denetimine tabii tutulmuş, paketiniz açılmış vs. vs., tutanakları budur, bize fatura yada işte ürünün sitesinden ekran görüntüsü alıp gönderin diyorlar, sonra da size bilgi veriyorlar şu kadar lira vergi çıkmıştır falan filan, duruma göre ya kargo firmasına yada sana verdikleri bilgilerle bir ibana bir açıklama ile parasını yatırıyorsun, kargo evine kadar geliyor. tabii bunun içinde kargo firmasını iyi seçmek gerekiyor. benim ups kargolarım, hem çin hem avrupa ülkelerinden bu şekilde elime ulaştı.

ptt ile gelen kargolarımda ptt bilgilendiriyor şu kadar para ödeyecekmisin diye evet diyorsun pos cihazı ile gelip ödemeyi kapıda yapıyorsun.


%1000 çıkma falan gibi şeyler yok, onları bir geçelim, mevzuat gayet açık, yüzdeler ürünlerin ne olduğuna göre belli, en üst rakam da dahi fatura üzerinden %20 ödeyeceksin.

burada ürünün ne olduğunun da önemi var tabii ülkeye sokulması denetime tabii bir şey mi cart mı curt mu, başka ülkede yasal olan bizde yasal olmayabilir.

gümrük birliğine bağlı veya kimi ülkelerle yapılan vergi anlaşmaları neticesinde, kimi sitelerde daha ürünü alırken vergisini cartını curtunu hesaplıyor zaten, size şu kadar para diyor o kadar para sizden çekiliyor, ürün elinize geliyor, geri kalan tüm konular iki devlet arasındaki anlaşmalar neticesinde otomatik olarak hallediliyor.

makine tarzı şeylerde biraz sıkıntı olabiliyor bu arada, onu uyarayım, zira devlet gayet mantıklı olarak şunu soruyor, burada bulamadın mı da ithal ediyorsun yada buradaki ithalatçının boku mu çıktı da kendin alıyorsun gibi.
  • selam  (11.12.23 17:24:07 ~ 17:37:05) 
@selam senin dediğin 150 euro altındaki yurtdışı siparişlerinde olan prosedür. yeni yasadan sonra 150 euro üstünde öyle olmuyor maalesef diğer arkadaşların dediği gibi durumlar oluyor. nike türkiye bile 150 eurodan ederinden fazla sipariş verilmemesi konusunda uyarıyor müşterilerini.


  • pietro crespi  (11.12.23 17:33:29 ~ 17:33:57) 
Örnekle ariyorsaniz sikayetvar gümrük 150€ diye yazın karşınıza ne olaylar cikacak.
Buyrun basit örnek;
www.sikayetvar.com

167 doların kişiye ek masrafı 10bin lira.
Daha ne örnekler var böyle.

Al başka örnek; ürün 10 bin, vergi masrafı 27 bin.
www.sikayetvar.com

Nereden alacaginiza ve hangi sirket ile geleceğine bağlı arastirin. Belli ki fedex acayip sorun çıkarıyor misal.

Yani paraniz varsa alın da 150€ verdiginiz ürüne tahminen ayni civarda masraf çıkar en az.
  • logisticsmanager  (11.12.23 17:34:35) 
yanlış bilgi vermiyim düzeltme postu; en son 1.5 sene önce bişiyler almıştım öyle yüklü, kanunlar değşitiyse tabii onu bilemedim.


  • selam  (11.12.23 17:40:02) 
ticaret.gov.tr

3ncü soru, son cümlede, operatör müşavirlik, ardiye vs. ücreti isteyebilir diyor ya, sanırım iteleme de orada oluyor.
  • selam  (11.12.23 17:50:56) 
Zaten nasıl masraflar çıkardıklarını yazmışlar, ben bir adım ötesini söyleyeyim. Örneğin dümdüz bir anahtar söylediniz, size tse belgesi soracaklar. Tişört söylediniz, üstündeki boyanın MSDS lerini isteyip test ücreti çıkaracaklar vs vs.

Özetle şirket değilseniz hiç düşünmeyin bile.
  • kimlanbu  (11.12.23 17:55:15) 
türkiye de temin edilemeyen bir it yedek parçayı alayım dedim resmen burnumdan geldi. masraflarını falan geçiyorum ki normal vatandaşın katlanabileceği şeyler değil, tse si falan da var işin içinde. kafadan 1.5 ayım koşturmakla geçti. şuan bir yedek parça lazım deseler gidin çöpe atın komple cihazı yine de yedek parça getirmem derim :)


  • delidir yakalayin  (11.12.23 18:17:15) 
Teşekkürler. Baya üzüldüm demek ki Bir kez daha coğrafya kaderdir ve gibilmeye devam diyoruz.


  • the sound and the fury  (11.12.23 22:17:13) 
bu arada minik bir çözüm de yazayım eğer sürekli böyle bir alışveriş olacaksa.

Bildiğim biri kendi stüdyosuna müzik ekipmanı (mikrofon vs.) getiriyor ve tanesi binlerce euroluk ürünler. Dedeağaç'ta birine/otele söyleyip İstanbul'dan oraya gidip alıp gelmek daha temiz oluyor demişti. Tabii otomotil + Yunanistan vizesi olacak.
  • nhk ni youkosu  (11.12.23 22:30:18) 
sahibinden veya benzer sitelere girip bakarsan gümrükten, gümrük avm vs. onlarca mağaza var. 150 euro üzeri alınıp masrafı nedeniyle gümrüğe terk edilmiş ürünler hepsi.

gümrük müşaviri tutmani vekalet vermen, ahl gümrük kaydı yaptırman vs.. gerekir değecek bir ürünse uğraşılır. yasaklı veya özel izinli vs birşey değilse gümrükten çekersin. 150 eurolk ürün için 5-6 bin liradan aşağı tutmaz. bir de gümrükte depoda beklediği her gün için 200-300tl bir depolama ücreti var.
  • orpheus  (11.12.23 23:08:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.