[]

Almanya ligi transferleri bizim takimlara yaramiyor sanirim

Gecen arkadaslarla muhabbet sirasinda yaptik bu tespiti. Uyrugu onemli degil, Almanya liginden gelip de bizim ligde basarili olmus, etki birakmis futbolcu var mi son 10-15 yilda? Alayi patates, olsa da olur olmasa da olur, dumduz adamlar sanki. Eskilerden bir Ernst var basarili biliyorum. Bayern'in adamlarini getir bakalim diye trollemeyin soruyu lutfen butcemizin gucumuzun yettigi futbolculari kastediyorum.




 
Schumacher
Götz
Stumpf
Gütschow
Metin Mert (Detlef Müller)
Wagenhaus
Markus Münch
Mario Gomez
Podolski

İlk aklıma gelen 10 numara performans göstermiş Alman futbolcular.
  • Bir ben var benden şurada  (10.12.23 20:19:06 ~ 20:25:38) 
@Bir ben son 10-15 yil dedik tum dedeleri saymissin hocam, Podolski ve Mario Gomez de sayilmaz, direk Bundesliga'dan gelecek.

@yap desem Lincoln iyiydi evet.
  • tantamount_to_equivalent  (10.12.23 20:43:53 ~ 20:45:16) 
Gomez nasıl sayılmaz hocam adam 100 sene Bundesliga'da oynamış İtalya'da 30 maç yapmış :)


  • Bir ben var benden şurada  (10.12.23 20:51:58) 
jay jay okocha vardı.frankfurt'tan geldi.

bir de wagenhaus çok kötü futbolcuydu :)
  • pispinti  (10.12.23 22:25:08) 
Zamaninda Kruse icin baslik acmistim, onu hatirladim. www.eksiduyuru.com
Benim buyuk takimlarda izledigim en kotu oyunculardan biriydi bu adam.

Yalan yok, Alman ligine ben de guvenmem. Bayern'i gecelim, Dortmund'dan getir Brandt'i, Fulkrug'u kufur, islik manyagi olurlar, bizim ligde yapamazlar gibime geliyor. Ama Milan, interi gectim orta siradan Roma'dan, Udinese'den (Becao mesela), Fiorentina'dan adam gelse guvenirim, kotu olsalar dahi uyum sorunu falan diye kredi veririm adamlara, acimasiz olmam yani. Keza Fransa ligi topculari cogu siyahi kardeslerimizdir takir takir oynarlar topunu, buyuklerde yapamazsa Anadolu'ya gider emekliligine kadar oynar. Ispanya'dan cok fiyasko var Guiza, Soldado, Negredo falan ama Ispanya ligi guven veriyor, gene gozu kapali alinir ama Budensliga oyle degil ya Turk kontenjanindan onayabiliyorsa gene alinsin ama fazla girmemek lazim Bundesliga'ya curuk cikma ihtimali cok fazla. Premier ligi zaten saymaya gerek yok daha gecen sene Redmond geldi 10 kisilik takim 4 golle galip geldi ligin en kritik maclarindna birinde. Bu derece Hagilerin, Alexlerin derbiye damga vurmusluklari yok.

O degil Weghorst iyiydi bu arada. Gerci senin kriterine uymuyor sanirim, Burnley'den gelmis:)
  • freedonia  (10.12.23 23:13:31 ~ 23:26:11) 
direkt almanya liginden bizim büyüklere gelen kaç topçu var ki son 10-15 yılda? düşündüm de fazla gelmedi aklıma. lincoln, ernst, kruse geliyor 2'si damga vurdu lige bir kruse kötüydü. bizim gurbetçileri sayma zaten 50 tane gurbetçi geliyor yılda deneme amaçlı. bunlar dışında ailton vardı esasında iyi topçuydu da buraya posası geldi obez haliye top oynadı adam burda. marek heinz vardı o da kötü. hilbert vardı bak o da iyiler arasına yazılır iyi oynamıştı beşiktaş'ya. andreas beck eh işteydi. misimovic pek olmamıştı. trabzon'a marcelinho gelmişti bak bu enteresan bundesliga'da hatrı sayılır bir topçuyken trabzon'da pek iş yapamadı yarım sezonda geri gitmiş zaten. almeida var o iyi sayılabilir bence zaman zaman tartışıldı ama öyle böyle kaç yıl beşiktaş forvetliği yaptı adam çoğunlukla da oynatıldı az gol de atmadı.

neyse düşündükçe çıkıyor daha. evet geneli çok da parlak değilmiş isimleri sayınca tek tek. ama burada problem bence bir kan uyuşmazlığından ziyade yöneticilerin iş bilmezliği. yani sen gidip obez ailton'u alıyorsan bundesliga'nın ne suçu var? güncel form durumunu önemsemeden veya pek takip etmeden yapılan transferler kötülerin çoğu. ben de fransa'dan ve italya'dan alınanlarda bizim ligle kan ve doku uyumunun yüksek olduğunu düşünüyorum buralardan alınan topçuların tutma oranı daha yüksek sanki.
  • pietro crespi  (11.12.23 02:52:51 ~ 02:55:34) 
bence kismen var oyle bisey. kulturel farklilik cok fazla. bizim kultur daha cok duygusal, hemserici, gazla calisan, hallederiz abi, son dk yapariz kafasinda. adamlarin herseyi duzen, sistem ama tam tersi alakasiz sekilde de dustuklerinde de histerikler. eger takim enternasyonel bir atmosferde ise sorun olmuyor ama tersiyse patliyor. BENCE!

soyledigimi guclendirecek bir video vardi. Grosskreutz gelmisti galatasaray'a. tam alman histerikligi vardi adamda. arkasindan semih kaya ile roportaj yapmislardi. semih'de sey diyordu. cok tuhaf adamdi abi, arada agliyordu, tek kaliyordu falan.
  • buenosdias  (11.12.23 12:29:27 ~ 12:32:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.