[]

Apartmanda Yaşan Sokak Kedimiz

Merhabalar. Yaklaşık 9 aydır apartmanımızda yaşayan bir sokak kedisi var. Büyük ihtimalle eskiden bir ev kedisiydi ancak sokağa bırakılmış. Genelde apartmandan dışarı çıkmıyor. Başlarda kapının önüne mama koyarak besliyorduk ancak apartmandakilerin şikayetleri yüzünden birkaç aydır evin içinde, balkonda mama vermeye başladık. Balkonda mamayı yedikten sonra uzun saatler oturuyor. Evden çıksa da apartmandan çıkmıyor. Evden çıksa da acıkınca ev kapısının önüne gelip oturup miyavlıyor kapıyı tırmalıyor kapıyı açar açmaz içeri dalıyor. İdrarını vs. apartmana yaptığı için apartmanda koku oluşuyor. Apartmanda kiracı olduğumuz için sürekli ev sahibine ve apartman yöneticisine şikayet ediliyoruz. Kapımızın önüne mama koyduğumuz dönemde yaş mamayı kapımızın önüne dökmeleri gibi olaylar yaşadık. Acıktığında mamayı apartman kapısının önüne koysak da dışarı çıkmıyor diğer kedileri görünce apartmana kapalı otoparka geri kaçıyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Babamın sağlık sorunları nedeniyle evde kalıcı olarak da bakamıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Acaba bu kediyi apartmanın dışına nasıl alıştırabiliriz ya da başka alternatif nasıl bir çözüm bulabiliriz acaba? Yardımlarınız için teşekkür ederim.




 
apartman içinde kedi besleyen kişinin karşı komşusu olarak yazayım;

- kapıda hazır mama olduğundan bir süre sonra diğer kediler de geldi, bir tanesi doğum bile yaptı apartmanın bodrumunda
- pire problemi oluştu 2 kere ilaçlandı tüm apartman
- kediler hazır mamaya alıştığı için yıllardır bodrum kat depoda baş göstermeyen fare problemi başladı
- kapı paspasını 2 kere parçaladı (canı sağolsun)

yani 50 kere uyardık ki apartmanın içinde kedi beslenmez. apartman kapısının önüne kedi maması konmaz. zaten sokağa en az 10 tane kedi kulübesi yapıldı. yaşayacakları yer, yiyecekleri yemek var. inatla inatla buna devam edip, kediler alıştıktan sonra da 'e alıştılar artık' demek gerçekten garip geliyor.

inşallah bizim karşı komşusunuzdur da durumun vehametini anlayıp vazgeçersiniz artık.
  • bambaleyo  (10.12.23 17:31:00) 
Kediyi sahiplendirmeniz lazım. Hemen birini bulamasanız bile belki şimdilik geçici yuva bulunabilir. Kedinin fotoğraflarıyla buraya ve sosyal medyaya ilan açın. Yakınlarınızda evine alıp bakabilecek ama maddi gücü yeterli olmayan birileri varsa, kedinin tüm masrafları karşılamayı teklif ederseniz daha çabuk yuva bulabilirsiniz.

Bu iş bitene kadar kedinin bekçisi olacaksınız. Apartmana, otoparka işediği anda sileceksiniz mesela. Yoksa bu halinizle komşularınıza büyük ayıp ediyorsunuz.
  • cosmicstring  (10.12.23 19:05:19 ~ 19:20:56) 
Hocam haklısınız ancak kediyi biz alıştırmadık apartmana. Başta alt kattaki kahveci apartmanın kapalı otopark tarafına bakan mutfak giriş kapılarının önüne yer yaparak başladı ancak onlar gittikten sonra apartman girişinin karşısında hemen bizim kapımız olduğu için evimize girmeye girmeye başladı acıktıkça. Biz de çıkartmak için kapının önüne mama koymaya başladık.


  • tiesto1907  (10.12.23 22:08:02) 
kedi kum kabı alacak kenra koyacan, her gün temizleyeceksin, böylece apartmandaki şikayetler azalır en azından milletin paspasına kapısına değilde belirli yere yapar, koku olmaz, şikayetler azalır.


  • selam  (11.12.23 00:50:25) 
Ya kediyi adam akilli sahipleneceksiniz, cipiyle, veterineriyle ilgileneceksiniz ya da kediyi beslemekten vazgeceksiniz. Siz kediyi besleyip, kedinin size, apartmana bagimli olmasini tesvik ediyorsunuz. Bu durum da haliyle diger sakinleri rahatsiz ediyor. BBazi sokak kedileri evde yasamaya, sahiplendirilmeye uygun degil. Eger sizin kedi de bu sekildeyse, beslemeyi kesin, gider diye dusunuyorum.


  • thetruenorthstrongandfree  (11.12.23 02:00:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.