[]

Kopenhag

Evet sevgili galyalılar, Kopenhag’a gitmek istiyorum Nisan mayıs gibi. İnternette bakıyorum da hiç gezilecek yet yok gibi :) tivoli bahçeleri için hayalkırıklığı diyeler çok. Benim planım 5 günlük ve ilk ve son günü saymazsam 3 gün. 2 günü Kopenhag’da 1 günü de malmö olacak şekilde düşündüm. Danimarka için aldığım vizeyle Malmö’ye gidebilir miyim? Kopenhag’da ve Malmö’de neler yapılır nasıl yapılır? Toplu taşıma kullanırsam havaalanından çıkınca ne yapmalıyım? Otobüs/metro bileti ne almalıyım? (Sanırım bölgeler varmış ayrı ayrı)

Bana bi gezi rotası ve nereye nerden nasıl gideceğimi daha önce gitmiş ya da orada yaşayan iyi kalpli biri anlatabilir mi? :)

Teşekkürler…

 
2 kere kopenhag’a gittim ikisinde de cok sevdim, biraz ne beklediginizle ilgili. 5 gun biraz fazla olabilir 3 gun 2 gun gibi bolebilirsiniz. tivoli bence cok keyifli, sitesinden etkinlik takvimine bakip ona gore bir gun secersiniz mesela. onun disinda bakery konusunda asmis bir sehir, gastronomi meraginiz varsa denenecek cok fazla sey var, the bear dizisini seviyorsaniz orda gecen bolumu izleyin :). parklari bahceleri cok huzurlu, sehirde yururken cok guzel yerler cikiyor karsiniza.

her gun cok ikonik yerlere gideyim gibi bir beklentiniz varsa biraz hayal kirikligi olabilir ama cok keyifli birkac gun gecireyim, tasarim, gastronomi, park, huzur da olur diyorsaniz cok seversiniz.

malmo’ye gecmedim ama oresund koprusuyle cok kisa surede geciyorsunuz, havaalani zaten tam iki sehrin arasinda kaliyor, multi schengen varsa yapabilirsiniz.
  • la mort heureuse  (08.12.23 17:47:48) 
freetown christiania ve kale adasına mutlaka git. mimariye ilgin varsa nehir kenarında bir kütüphane var, şehir kütüphanesi sanırım. içeri girip en üst katına çık. onun dışında rastgele bir mahalleye gitsen seviyorsun zaten. benim avrupa’da en sevdiğim şehirlerden biri, üç günlüğüne gidip doyamamıştım.

malmö’ye günübirlik gidip üç dört saat geçirsen yeter. kopenhag’dan trene binip kisa sürede gidiyorsun. tarihi bir çarşısı var, güzel ana caddeler var. parkları iyi. kopenhag’a gitmişken görülebilir.

bu arada kopenhag benim şimdiye dek gittiğim en pahalı avrupa şehriydi. bütçeni ona göre ayarla derim. para sıkıntısı yoksa zaten aşmış bir gastronomi şehri. dünyanın en iyi restoranı noma da orada. ev tasarimina ilgin varsa da danimarka sanirim dünyanin en iyisi. gezilecek cok fazla dükkan var.
  • sir gawain  (08.12.23 18:23:13 ~ 18:26:14) 
malmöde bir sey yok diye ben gitmeyi tercih etmemistim. tren yolculugu kismi güzelmis ama malmöde bir sey yokmus.
kopenhag icin 2 full fün yeter de artar bence.
otel merkezi bi yerdense her yere yürüyerek gidebilirsiniz.
havaalanindan otele otelden havaalanina bilet alirdim ben olsam.

sunu söylemek zorundayim ki gercekten cok pahali. ben hamburgda yasiyorum, görece almanya icinde pahali bir sehir fakat kopenhag'tan sonra bedava gibi geldi.
yemek anlayislari ekmegin üstüne bir seyler koyup yemek. baliklar cok taze. her yer balik olmasina ragmen tazelikten hic kokmuyor.
cafeler insanlar giyimleri cok güzel.
müzeleri güzel. kraliyet sarayi falan hos.
tivoliye girmedim cok sira vardi ama lunapark gibi bir yere benziyordu.

bir daha gitmem. türkiyeden gezmek icin bir avrupa sehrine geziye gideceksem bu kopenhag olmazdi.
  • sonsuz  (08.12.23 21:00:47) 
Malmöye hatta Lund'a gidebilirsiniz. Lund üniversite kasabası çok büyük değil ama sevimli bi yer.


  • nundu  (08.12.23 22:16:13) 
Kopenhag güzel şehir bence. 3 gün de keyifle gezilir. Kopenhag kartı var, 24, 48 saat gibi türleri vardı. İlk başta pahalı gelebilir ama gezmek istediğiniz yerleri, ulaşımı hesaplayınca uygun olabilir. Güzel müzeleri var, ben ikisini özellikle beğenmiştim ama isimleri hafızamda değil, bakmam lazım. Parkları, kanal turu, opera binası aklıma gelenler. Malmö'ye trenle ya da otobüsle geçebilirsiniz. Malmö'de bir günden fazla zaman geçirmek zor bence,küçük bir şehir.


  • asteriks  (08.12.23 23:06:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.