[]

Aracı kısa mesafe için kullanıyor musunuz

Akü açısından sıkıntı olan diyen var. Mesela 2 dakika için sürünce.

Eskiden mesela aracı çalıştırıp 10 dakika bekleyin ısınsın vs gibi mjuhabbetler de vardı ama yeni arabalarda gerek yok diye biliyorum mesela


 
Akü açısından sıkıntısı, marş için harcadığı enerjiyi, 2 dakikada geri kazanamaması ve şarj seviyesinin daha düşük kalması.
Arka arkaya sürekli yaparsanız bir yerden sonra şarj çok azalacağı için araba çalışmayacaktır.

Arada bir 10-15 dakika civarında bir kere çalışsa iyi durumdaki bir akü kendini toparlar.

O yüzden başlıktaki sorunun cevabı, evet kullanıyorum. 10 kere arka arkaya kapat aç yapacak olsam, bir 10 dakika çalıştırır öyle stop ederim.
  • burfak  (08.12.23 12:51:27) 
Yağ pompası sürekli arıza çıkarıyordu. Servisteki yetkili, aracı kısa mesafede kullandığım için oluyor demişti. Binince en az 30-40 km yol yapmak gerekiyormuş.

2019 üzeri Ford grubu.
  • ditu  (08.12.23 13:20:23 ~ 13:22:08) 
surekli degil ama gerekirse kullanirim. umrumda da degil arabanin 10 yil yerine 8 yilda ariza vermesi. istedigim zaman kullanmayacaksam zaten o kadar para verip araba almazdim.

yalniz sogukta ilk calistirdigimda devri yukseltmeden bi 30 saniye falan bekliyorum. turbo biraz gec devreye giriyor sanirim. yoksa arabadan degisik bir ses geliyor surerken.
  • bohr atom modeli  (08.12.23 13:44:55 ~ 13:45:29) 
tembelliğimin zirve yaptığı zamanlarda yürüme 5 dk mesafedeki metro istasyonuna arabayla gidip akşamları geliyordum. 1 dk süren bir yolculuktu. bunu çok yaptıktan sonra motor arasızası verdi. servise gittim "abi kısa mesafe mi kullandın çok" dedi. katalizatörde partikül birikmiş, durduk yere masraf çıkmıştı.


  • duster  (08.12.23 15:38:10) 
yıllardır kısa mesafe kullanıyorum, şimdiye kadar bir sorun çıkarmadı (toyota corolla efsane kasa)


  • telliahmet  (08.12.23 16:41:58) 
Evet kısa mesafe için kullanıyorum. Gidiş geliş ortalama 3 km yol.
Sorun olmadı. yaklaşık 7 yıldır da aynı akü.
Aracın kullanımının yanı sıra akünün türü ve güç değerli burada önemli olmalı.
  • diyecevaplandı  (08.12.23 17:51:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.