[]

borsada hisseyi adetle almak

yurtdışında kullandığım platformda istediğim hisseden istediğim tutarda (50 euro’luk, 100 euro’luk vs.) alabiliyorum. yani hisseleri adetle almıyorum. ama türkiye’de herkes şu hisseden üç tane aldım, beş tane aldım diyor. ben hangi hisseden kaç adet var onu bile bilmiyorum. bu benim kullandığım uygulamaya özgü bir şey mi yoksa insanların hisseleri adetle almasının bir sebebi mi var?




 
kullandigin uygulamaya ozgu bir sey. bu isin normali taneyle almaktir. "fractional" hisse almak yeni cikan bir sey ve her brokerage desteklemez.


  • hot potato  (07.12.23 21:55:49 ~ 08.12.23 00:21:57) 
türk borsasında lot altı hisse alımı satımı yok. küsuratlı hisse alıp satamazsın.


  • false pretension  (08.12.23 09:16:03) 
turk borsasinda yok, aslinda bildigim kadariyla amerikan borsasinda da yok son kullanici icin. ama sizin aldiginiz platform 10 lot hisse alip gelen talebe gore onu 23 kisiye paylastiriyor mesela. bizde de araci kurum istese yapar belki ama yasal bir engel var mi ondan emin degilim.


  • bay b  (08.12.23 12:56:40) 
türk borsasında da toplam tutarı yazıp alım yapabilirsin. örneğin 1000 liralık hisse alıyorum dersin. hisse fiyatı 30 lira ise sana 33 adet hisse verir. 10 lira cüzdanda kalır (tabi komisyon dahil etmiyorum bu hesaba)

ben zannetmiyorum ki senin kullandıgın uygulama pazardan toz şeker alır gibi paranın tamamı ile hisse alsın. mutlaka biraz para kalıyordur. örneğin coin alıp satarken fractional alıp satabiliyorsun ama yine de bakiyenin bir kısmı coin almadan cüzdanda duruyor. çünkü ne kadar fractional alsan bile sonsuza kadar uzanan küsurat olabilir.

kısacası senin uygulamada da mutlaka vardır böyle bir şey. hisse adetini bilebilirsin. aracı kurum ile konusursan sana söylerler.
  • abelardo  (08.12.23 13:09:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.