[]

birbirinden alakasız üç soru (bilgisayar, kavram ve yemek sorusu)

1. yazıcılarımın içinde pdf olarak kaydet diye bir şey vardı. yazdır diyip pdf olarak kaydet diyorduk, belgeyi pdf yapıyordu. baktım yok, kaybolmuş. onu nasıl geri getirebilirim veya yerine nasıl bir şey yükleyebilirim? kendi içinde pdf olarak kaydetme özelliği olmayan bir yerden dokümanı pdf olarak indirmektir amacım.

2. gözleri görmeyen insanlardan "kör" demek yerine "görme engelli" diye, ne bileyim doğuştan zeka geriliği olan kişilerden "geri zekalı" yerine "zihinsel engelli" diye bahsetme durumuna ne ad veriliyor? yani eskiden, 50 yıl önce görme engelli yerine "kör", zihinsel engelli yerine "geri zekalı" denirmiş, gazete manşetleri falan var. o yılları görmüş ve günümüzdeki ........ kavramını bilmeyen dedeler nineler bu kişilerden hala "geri zekalı" diye bahsedebiliyor. boşluğa ne yazarız? nedir bu kibarlaştırma işlemine verilen isim?

3. dün masterchef'te gördüm. ratatuy yaptılar. bugüne kadar çok incelememiştim de baktım bizim anam babam usulü kızartma lan bu. patlıcan, kabak, patatesi tepsiye dizip domates sosuyla fırına veriyorlar. rahmetli annemin sağlıklı olsun diye yağda değil fırında yaptığı kızartmanın şekillisi. yani ben mi çok düz adamım, adına filmler yapılan, fine dining restoranlarda servis edilen şey bu mu? yoook kızartmadan gayrı şöyle bir üstünlüğü var denecek bir tarafı var mı, ben mi göremedim?

 
2: Politik doğruculuk/Politically correct.


  • Bir ben var benden şurada  (07.12.23 14:17:47 ~ 14:19:58) 
3- ratatouille fine dining yemegi degil. fransizlarin geleneksel anne yemegi. hatta ratatouille filminde de o hicbir seyi begenmeyen gurme ratatouille'yu tattiginda cocukluguna gidiyor, annesini falan hatirliyor. fransiz yemegi esittir fine dining yemegi gibi bir algidan dolayi bizim gibi ülkelerde öyle zannediliyor olabilir. yoksa fransizlarin böyle bir iddiasi yok.


  • sir gawain  (07.12.23 16:57:53 ~ 17:01:13) 
1 - kaydet dediğinde kaydedebilmesi için bir disk alanı lazım, bir yerlerine bir usb stick/flash takman gerekiyor olabilir mi?
2 - network'deki başka bir bilgisayarın disk'ini kullanıyor olabilirler mi?

2 - empati, farkındalık?
  • selam  (07.12.23 17:55:00 ~ 17:56:21) 
1- Cute PDF deneyin ya da web to PDF ile atama yaoarak sayfayı PDF ye çeviren sitelere bakınız.

2- yenileme / güncelleme
  • diyecevaplandı  (07.12.23 18:17:44) 
2. soru için aradığım cevap tam olarak "politik doğruculuk". o tamamdır, cevap vermeseniz de olur.

1. soru için de aradığım, pdf'e çevirme yazıcısını nasıl ekleyeceğimi soruyorum. yani yazdır dediğimde orada pdf olarak kaydetme çıksın. aradığım şey site değil. oraya pdf'e çevirmeyi yazıcı olarak nasıl ekleyeceğim. vardı, kaybolmuş. nasıl geri getiririm?
  • kibritsuyu  (07.12.23 20:36:16 ~ 20:36:51) 
1. hiç mi yok sjsj

yazıcı silmiş olamazsın ayrıca win10-11 de kendisi yüklü geliyor.

aygıtlar ve cihazlardan yazıcılara girip pdf yazıcı duruyor mu bak.
  • vss  (08.12.23 00:05:06) 
Hiç yok.

Aygıtlardan girince de yok.
  • kibritsuyu  (08.12.23 00:24:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.